Nyílt nap a leendő kiscsoportosoknak

1330
Fotó: Pintér Ádám

Megváltoztak az óvodai körzetek, sok szülőnek az első gyermeke lesz óvodás, emellett sok az újonnan Pápára költöző család és sokan vannak, akik nem ismerik a Pápai Városi Óvodák tagóvodáit. Ezért a járványügyi előírásokat szem előtt tartva, a korábbiaktól eltérő módon, egy hétvégi napon adnak lehetőséget arra, hogy a leendő kiscsoportos óvodások egy szülő kíséretében ellátogathassanak az óvodákba. 

Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője a Médiacentrumnak elmondta, június 5-én, szombaton 9 és 12 óra között a következő nevelési évben óvodát kezdő kiscsoportos óvodásoknak és szüleiknek lehetőségük lesz ellátogatni az Erzsébetvárosi, a Fáy András lakótelepi, a Huszár lakótelepi, a Kéttornyúlaki, a Nátuskerti, a Szivárvány, a Tapolcafői és a Tókerti tagóvodákba.

– Örülök annak, hogy sikeresen lezajlott az óvodai beiratkozás, hiszen a veszélyhelyzet miatt kicsit aggódtunk, de nem alakult ki tumultus, jó ütemben haladtunk és mindenkire volt időnk, akik szerették volna, azokkal beszélgetni is tudtunk. Ezen beszélgetések során fogalmazódott meg több szülőben, hogy tulajdonképpen nem ismerik az óvodáinkat. Ezért beszéltük meg a tagóvodák vezetőivel, hogy egy nyílt nap keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerkedhessenek az intézménnyel – mondta Csákvári Judit, akitől azt is megtudtuk, hogy a járványügyi előírások miatt esett a választás egy szombati napra, hiszen olyankor nincsenek gyermekek az óvodában, így biztonsággal megtartható a program.

Az intézményvezető hangsúlyozta, a nyílt napra kizárólag az újonnan beiratkozott gyermekeket és szüleiket várják, ők azonban, amennyiben szeretnék, valamennyi tagóvodába ellátogathatnak. Kérik, a járványügyi szabályok betartása érdekében egy gyermekkel egy szülő érkezzen a nyílt napra.      

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!