Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Aranyéremmel kezdte az évet Ferenczi Balázs

Haraszti Gábor | 2021.06.02.

Ferenczi Balázs, a HelloVello Bike&Cafe versenyzője részt vett a Csákváron rendezett Mountain Bike Marathon versenyen, ahol a felnőttek között a hosszútávú kategóriában az ellenfelekkel, az időjárással és a pályával is megküzdve első helyen végzett.

A téli felkészülés és a cyclocross-szezon után egy teljesen más felépítésű, három óránál tovább tartó versenyre indult a pápai sportember, elvárást nem támasztott magával szemben, tesztként tekintett a megmérettetésre. Balázs hosszútávon indult, három 26 kilométeres kör várt rá, mindezt 2000 méteres szintkülönbséggel megspékelve.

– Az első körben négyen elmentünk, Buruczki Szilárd, Timár Zsolt, Vock Matyi és én – emlékezett vissza a versenyre a kerékpáros. – Az első körben még együtt haladtunk szép napsütéses időben, száraz pályán, a második körtől aztán megkezdődtek a nem várt események. Az egyik emelkedőn tempót váltottam, majd az azt követő lejtő aljára már csak ketten maradtunk Szilárddal, ahonnan a verseny végéig vezettem. A támadást követően leszakadt az ég, a viharos jégeső teljesen megváltoztatta a pálya karakterisztikáját, a 15 Celsius fokból, hirtelen 5 fok lett. A harmadik körre már esőben indultunk, a pálya második felére viszont helyenként felszáradó, száraz pálya, helyenként a vízmosásból patakok lettek, amik nehezítették a dolgunkat. Az utolsó körre Szilárdtól is sikerült elszakadnom, így a harmadik kört egyedül abszolválva három perc előnnyel sikerült célba érnem. A versenyt kiválóra értékelem, sokat tanultam, hiszen mindhárom körben teljesen más körülményekhez kellett alkalmazkodni, illetve három teljesen különböző támadással sikerült utolsó körre egyedül maradnom.

Balázs versenyprogramja hétvégén Vértesbogláron folytatódik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: