Aranyéremmel kezdte az évet Ferenczi Balázs

398
Forrás: Facebook

Ferenczi Balázs, a HelloVello Bike&Cafe versenyzője részt vett a Csákváron rendezett Mountain Bike Marathon versenyen, ahol a felnőttek között a hosszútávú kategóriában az ellenfelekkel, az időjárással és a pályával is megküzdve első helyen végzett.

A téli felkészülés és a cyclocross-szezon után egy teljesen más felépítésű, három óránál tovább tartó versenyre indult a pápai sportember, elvárást nem támasztott magával szemben, tesztként tekintett a megmérettetésre. Balázs hosszútávon indult, három 26 kilométeres kör várt rá, mindezt 2000 méteres szintkülönbséggel megspékelve.

– Az első körben négyen elmentünk, Buruczki Szilárd, Timár Zsolt, Vock Matyi és én – emlékezett vissza a versenyre a kerékpáros. – Az első körben még együtt haladtunk szép napsütéses időben, száraz pályán, a második körtől aztán megkezdődtek a nem várt események. Az egyik emelkedőn tempót váltottam, majd az azt követő lejtő aljára már csak ketten maradtunk Szilárddal, ahonnan a verseny végéig vezettem. A támadást követően leszakadt az ég, a viharos jégeső teljesen megváltoztatta a pálya karakterisztikáját, a 15 Celsius fokból, hirtelen 5 fok lett. A harmadik körre már esőben indultunk, a pálya második felére viszont helyenként felszáradó, száraz pálya, helyenként a vízmosásból patakok lettek, amik nehezítették a dolgunkat. Az utolsó körre Szilárdtól is sikerült elszakadnom, így a harmadik kört egyedül abszolválva három perc előnnyel sikerült célba érnem. A versenyt kiválóra értékelem, sokat tanultam, hiszen mindhárom körben teljesen más körülményekhez kellett alkalmazkodni, illetve három teljesen különböző támadással sikerült utolsó körre egyedül maradnom.

Balázs versenyprogramja hétvégén Vértesbogláron folytatódik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!