Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Médiacentrumban jártak a diákok

Babos Petra | 2021.06.03.

A Tarczy Lajos Általános Iskola 5. e osztályosai vendégeskedtek a Médiacentrum szerkesztőségében. A diákok egy rendhagyó irodalomóra keretében megtekintették a stúdiót, a vágó- és a szerkesztői helyiséget. A tanulókat Varga András szakmai vezető és Pintér-Papp Eszter, a Pápa és Vidéke megbízott főszerkesztője köszöntötték, s vezették körbe szerkesztőségünkben. A tanulók a látogatás során megismerkedhettek a Pápa Városi Televízióval, valamint a Pápa és Vidéke online és nyomtatott felületével, emellett betekintést nyerhettek a kollégák munkájába is.  

Varga András szakmai vezető elmondta, az 5. e osztály egyik tanulója sok irodalmi pályázaton vett már részt, s érdeklődik az újságírás iránt. Ő vetette fel az osztályban, hogy tekintsék meg egy stúdiólátogatás keretében a Médiacentrumot.

– Van lehetőség nálunk arra, hogy osztályok, csoportok, nyugdíjasok ellátogassanak hozzánk, s bepillantást nyerjenek a média világába. A 7., 8. osztályosoknak és középiskolásoknakpályaorientációs program keretében kínálunk erre lehetőséget. A lelkes tarczys diákok ezúttal kipróbálhatták a súgógépet és a zöld háttér elé is beállhattak. A tanóra zárásaként egy kérdőívet töltöttek ki. Tapasztalatom szerint a stúdióterem volt a legnépszerűbb, de volt olyan diák is, akit a vágás érdekelt a legjobban – tudtuk meg Varga Andrástól, aki hozzátette, a tanulók nagyon érdeklődőek voltak, fényképeztek és videóztak a látogatás során.

Veilandics Korina 5. e osztályos diák a Médiacentrumnak elmondta, ő már többször is járt a stúdióban, de szerette volna, ha az osztálytársai is megtekinthetik ezt a helyet. Mint mondta, érdekes volt számára a stúdió és a szerkesztői helyiség.

Gelencsér-Werli Bálintnak is nagyon tetszett a szerkesztőség, különösen a súgógép. Szerinte érdekes, ahogyan a Pápa és Vidéke újságot készítik.

– Azt tapasztaltam, hogy az újságkészítés egy komplex és összetett munkafolyamat, hiszen vannak újságírók, fotósok, korrektorok és a tördelők. Nekem ez nagyon tetszik, ám úgy gondolom, én inkább filmvágó lennék, mert az érdekel a legjobban. Szoktam otthon is filmezni, a rossz jeleneteket kivágom, s különböző effektekkel, zenével látom el a videót – mesélte a diák.

Trungel Áron szerint nagyon érdekes volt a szerkesztőséget megtekinteni, legjobban a stúdió tetszett neki, ahol a zöld háttér előtt készíthettek fotókat, s kipróbálhatták a súgógépet is. A diák operatőrnek készül, hiszen a családi és baráti összejöveteleken mindig készít pár felvételt.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: