Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Indián falu és retró mesék – Gyermeknap a Tókerti és a Nátuskerti óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.04.

A Pápai Városi Óvodák valamennyi tagóvodájában ezekben a napokban tartják a gyermeknapi mulatságokat. Ma a Tókerti és a Nátuskerti óvoda apróságai számára szerveztek élménnyekkel teli programokat.

A Tókerti óvoda udvara – illeszkedve a tagóvoda elmúlt két hetét meghatározó Ipi-apacs indiáncsapat című projekthez, indián faluvá változott. A falu főterén felállított indián sátrak és a totemoszlop tövében a gyermekek és az óvó nénik eljárták a jó időt varázsoló varázstáncot, majd az apróságok az udvar különböző pontjain felállított indián próbák állomásain bizonyíthatták rátermettségüket.

– Az erre a nevelési évre tervezett projektjeink közül ez volt az utolsó, melyet úgy időzítettünk, hogy a zárónapja gyermeknap környékére essen. Ezért most indián faluvá változtattuk óvodánk udvarát és különböző, az indiánok életével kapcsolatos játékos feladatokkal vártuk a gyerekeket – mondta el a Médiacentrumnak Menyhártné Kovács Bernadett tagóvoda-vezető.

A Tókerti óvodában a közös táncot követően játékos bölényvadászaton vehettek részt a gyermekek, válogathattak kukoricaszemet a babszemek közül, célba dobhattak a totemoszlopnál, de volt nyomolvasás, végül egy hét próbából álló akadálypályán bizonyíthatták a gyerekek, hogy valódi indiánná váltak.

A tagóvoda vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a varázslatos díszletek és jelmezek elkészítésén a gyermekek és az óvónők együtt munkálkodtak a projekt napjai alatt. Emellett az ovisok az elmúlt két hét során dokumentumfilmek, hanganyagok és fényképek segítségével ismerkedtek meg az indián kultúrával. Az óvónők minden nap indiános történeteket meséltek, a gyermekek nap mint nap megválasztották az egyes csoportok sámánját és törzsfőnökét, így rendkívül izgalmas és változatos projekt zárult a gyermeknapi programmal.

A Nátuskerti óvodában ugyancsak tematikus nappal ünnepelték a gyermeknapot. Geszti Dóra tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, az elmúlt hét során megismertettek a gyermekekkel több régi és klasszikus mesét, melyek mára szinte eltűntek a kicsik életéből. A Vuk, a Kukori és Kotkoda, A békakirály és Az öreg halász és a nagyravágyó felesége voltak azok a mesék, melyek a középpontban álltak, s melyek tanulságai örök érvényűek. – Ezekkel a mesékkel olyan emberi értékeket is közvetítünk, mint egymás szeretete, segítése, az önzetlenség, a jó és a rossz tulajdonságok felismerése – hangsúlyozta Geszti Dóra, aki elmondta, a megismert mesék adták a gyermeknap tematikáját. Az óvoda hangulatos udvarán a négy meséhez négy helyszínt alakítottak ki, ahol a kreatív foglalkozások mellett érdekes mozgásos, ügyességet fejlesztő játékokat kínáltak az apróságoknak. Volt tojásgyűjtés, tésztanyaklánc-fűzés, célba dobás, rókafejkészítés, bátorságpróba, horgászat, mozgó hal és golyóelkapó béka készítése, a sportpályán pedig akadálypálya várta a kicsiket.

A vidám gyermeknap zárásaként a RépaRetekMogyoró zenekar zenés, táncos, interaktív műsora szórakoztatta a nátuskerti ovisokat.  


  • Friss hírünk
    Videó
    PÁPA - KULTÚRA

    Húsvét és a kékfestés

    Vajon milyen húsvéti szimbólumok jelennek meg a kékfestés...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: