Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Éjjel-nappal gyakorlatra készen

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.04.

A nemrég véget ért Swift Response 2021 elnevezésű gyakorlaton főszerepet kapott az MH Pápa Bázisrepülőtér is. Az alakulat nemcsak az egyik műveleti helyszínt jelentette, hanem számos alegysége támogatást biztosított az eredményes végrehajtáshoz – adta hírül a honvedelem.hu.

Mint olvasható, az MH Pápa Bázisrepülőtér történetének egyik legnagyobb kihívását teljesítette a Defender Europe 21 gyakorlatsorozathoz tartozó Swift Response 2021 gyakorlat kiemelt magyarországi központjaként. Több mint egyéves előkészítés után, május 1-15. között hajtotta végre az amerikai hadsereg és légierő azokat az – elsősorban éjszakai – műveleteket, amelyek során közel kétezer ejtőernyős katonát és több száz tonnányi felszerelést juttattak el C-17-es és C-130-as szállító repülőgépeken Pápáról Bulgáriába.

A bázis széles körű infrastrukturális adottságait maximálisan kihasználták a gyakorlat során, legyen szó a beléptetőkapukról, a belső úthálózatról, a raktárakról, a kiszolgálóeszközökről, a tárolóhelyekről, a víz- és áramellátásról, a légijármű-parkolóhelyekről. Különféle ideiglenes helyeket alakítottak ki a külföldi katonák és a közreműködő civil résztvevők számára, például az elhelyezést szolgáló sátortáborokat, a járművek parkoltatását lehetővé tevő telephelyeket vagy az igényeknek megfelelően berendezett épületeket. Az ezekhez kapcsolódó logisztikai és üzemeltetési feladatokat szintén helyi katonák látták el.

Ebben az időszakban a Defender Europe 21 egyéb kapcsolódó gyakorlatai további kötelezettségekkel jártak a földi és légi járművek kiszolgálásában. Ezen felül a közelben található, volt kenyeri repülőtéren egy kisebb nemzetközi gyakorlat zajlott, amely során amerikai szállító repülőgépekből végeztek teherdobásokat, szintén a bázisrepülőtér teljes körű logisztikai biztosítása mellett. A pápai katonák professzionális hozzáállása, a széles körű tapasztalatok és a modern repülőtéri kiszolgáló infrastruktúra együttesen járult hozzá a feladatok maradéktalan teljesítéséhez.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: