Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Minősítő lovasversenyt rendeztek

Haraszti Gábor | 2021.06.04.

23 egyesület 146 lovasa vett részt a Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség regionális versenyén, melynek a Pápai Lovasikola adott otthont. A Pápai Lovas Club növendékeit 35 alkalommal szólították a képzeletbeli dobogó valamely fokára.

A május elejei szabadidős bajnokság után újabb rangos verseny helyszíne volt a Lovasiskola, ahol ezúttal regionális, minősítő megmérettetést rendeztek. Az egészen kezdő, futószárasokon, többféle ügyességin, díjlovas és díjugrató kategórián át egészen a derby-ig bezárólag lehetett nevezni, kiválóan előkészített pályákon, remek időben közel 150-en ültek nyeregbe.

– Egy lovasnak minimum három ilyen versenyen kell részt venni, hogy eredményei alapján az országos döntőben szerepelhessen – mesélte Király Krisztina, a pápai indulók felkészítője. – Nagyon magas számú, egészen pontosan 294 startunk volt, sikerült megdönteni a korábbi szabadidős versenyen regisztráltat, ebből 59 volt pápai. A Pápai Lovas Club növendékei összesen 35 1-3. helyezést szereztek, ami nagyon szép szám, nagyon elégedettek vagyunk a kicsikkel és a nagyokkal egyaránt.

Molnár Enikő három kategóriában indult, jövőbeni célja, hogy sikeres rajtengedélyvizsgát tegyen.

– A3 díjlovas kategóriában második helyen végeztem, díjugratásban 70-80 centiméteren szintén második lettem, 80-90 centiméteren pedig kicsivel lemaradtam a dobogóról – mesélte a fiatal lovas, aki már kilenc éve lovagol és heti hat alkalommal edz a lovasiskolában. – Elégedett vagyok, de a következő versenyen szeretnék még előrébb végezni. Legközelebb Ajkán, a megyei szabadidős bajnokság második fordulóján indulok, A2, díjugratás és derby kategóriákban.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: