Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ellenzéki koszorúzás

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.04.

Ma, pontosan a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján, 16 óra 32 perckor helyezték el az emlékezés koszorúit a Millenniumi Emlékparkban a hatpárti ellenzéki együttműködés nevében Grőber Attila, Kovács József és Süle Zsolt, a Jobbik-DK-MSZP-LMP-Párbeszéd-Momentum pártszövetség önkormányzati képviselői.

– Június 4-e A nemzeti összetartozás napja és úgy gondolom, hogy ez a nap, a trianoni békediktátum 101 évvel ezelőtti aláírása mindenkinek fáj. Nincs, és az elmúlt száz évben sem volt olyan hiteles ember, aki ne érezte volna ezt nemzeti tragédiának – mondta Grőber Attila, majd így folytatta: – Abban, hogy ezt ki hogyan élte meg, nagy különbségek, éles ellentétek vannak. Ezzel kapcsolatban az egyik, amit ilyenkor mindig elmondok, hogy ezek a pillanatok nem arra valók, hogy politikai üzeneteket, szekértáborokat gyártsunk. Ünnepeink nem arra valók, hogy politikai gondolatainkat, álláspontunkat hangoztassuk. 

Grőber Attila úgy fogalmazott, ez a pillanat egyben a szembenézés is.  Juhász Gyula Trianon című versének utolsó soraira hívta fel a figyelmet, mely szerint egy ilyen drámai helyzetben kötelességünk, hogy megfogjuk egymás kezét, hogy egymásra nézzünk, hogy őszintén beszéljünk nemzeti tragédiánkról. – Azt gondolom, ami valóban hiányzik, az ez a kézfogás, az egymás szemébe nézés, az őszinteség. Hiszek abban, hogy lesz majd olyan pillanat, amikor mindenki enged abból, hogy táborokban gondolkodjon, mert ellenkező esetben mi okozunk újabb tragédiát azzal, hogy táborokra osztjuk a világot. Ennél többet ér az emberi élet. Mindenkinek közelednie kellene egymáshoz. Másnak is, de nekünk is – zárta gondolatait Grőber Attila.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: