Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vár az ovi! – Nyílt nap a városi óvodákban

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.05.

Minden kisgyermekes szülő számára fontos időszak, amikor az apróság óvodáskorba lép. Fontos, hogy megismerhessék az intézményt, melynek falai közt az elkövetkező három évet tölti majd a kicsi és az is lényeges, hogy a gyermek is láthassa, mi várja őt az óvodában. A Pápai Városi Óvodák tagóvodáiban ezért – a járványügyi előírásokat figyelembe véve – ma délelőtt  nyílt napot tartottak, ahová az elkövetkező nevelési évben óvodát kezdő leendő kiscsoportosokat és szüleiket várták.

A Médiacentrum stábja a Fáy András lakótelepi Tagóvodába látogatott el, ahol a gyermekeket és a szülőket Vargáné Kis Judit tagóvoda-vezető fogadta nagy szeretettel. – Reggel óta folyamatosan érkeznek a szülők és a leendő óvodások. Azt tapasztaltam, hogy a vendégeink főként az iránt érdeklődnek, hogy milyenek a csoportszobák, milyen a környezet, mekkora az udvar és milyen játékok vannak nálunk. A gyerekek szeretik azonnal kipróbálni a játékokat, amire most lehetőségük is nyílik – mondta a tagóvoda-vezető, miközben mosolyogva nézte az óvoda udvarát felfedező apróságokat.

Sindler-Szabó Adrienn ottjártunkkor éppen kisfiával játszott az udvaron. Mint mondta, ő az első gyermekük, aki óvodába kerül, s bár a kicsi bölcsődébe is járt, nagy változás lesz számukra az óvodakezdés. – Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy személyesen is megnézhettük az óvodát, hiszen egy gyermek életében nagy lépés, amikor óvodába indul, egy édesanyának pedig fontos, hogy tudja, jó helyre kerül a gyermeke. Tudom, hogy a vírushelyzetben nehéz volt megoldást találni a nyílt nap megszervezésére, de nagyon örülök, hogy betekinthettünk az óvodába – mondta az anyuka, aki azt is elárulta, a kisfiú a nyílt napon nagy örömmel próbálta ki a csúszdákat és a libikókát is.

Ulrich Mónika számára nem ismeretlen a Fáy lakótelepi óvoda, hiszen lánya, aki már második osztályos, szintén ebbe az óvodába járt. Azért jöttek el a nyílt napra, hogy kisfia is megismerkedhessen az óvodával, amit kerítésen kívülről már gyakran megcsodáltak. – Nagyon szeretjük ezt az óvodát és eszünkbe sem jutott, hogy a második gyermeknek másik intézményt válasszunk. Örülök, hogy eljöhettünk az oviba, hiszen, ha erre járunk, mindig bepillantunk az udvarra és a kisfiam már bármelyik nap szívesen kezdené az óvodát, hiszen nagyon szereti a gyerekeket, szeret együtt játszani velük. Számomra azonban az a legfontosabb, hogy tudom, jó helyen lesz ebben az óvodában a gyermekünk – mondta búcsúzóul az anyuka.

A nyílt napra érkezők megtudhatták, hogy a Pápai Városi Óvodák valamennyi tagóvodája egy pedagógiai program alapján dolgozik, ugyanazokat az értékeket közvetítik a gyermekeknek, egyedül a programokban és a rendezvényekben van eltérés az egyes tagóvodák között.

Vargáné Kis Judit hangsúlyozta, a nyílt nap jó alkalom arra, hogy személyesen is megismerkedjenek a szülőkkel, akik ezt követően az augusztusi szülői értekezleten már az óvónőkkel is találkoznak, megtudják, melyik csoportba kerülnek és jelet is választhatnak az új ovisok számára.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: