Rongálás a tanösvényen

349
Fotó: Pintér Ádám

Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke a Forrás Tanösvény közösségi oldalán tette közzé nemrég, hogy ismét vandálok jártak a tanösvényen.

Ahogy a bejegyzésben fogalmaz, a tapolcafői Forrás Tanösvény kedvelt kirándulóhely Pápa és környéke lakói számára, de egyre többen keresik fel más településekről is. Ez öröm a tanösvényt létrehozó tapolcafői kertbarátoknak is, de szomorúan tapasztalják, hogy egyre több a rongálás és a nem rendeltetésszerű használat a páratlan természeti környezetben lévő tanösvényen. Rendszeresen előfordul, hogy a csónakot nem kötik ki, nemrégiben azt tapasztalták, hogy ellopták az egyik evezőlapát-tartó villát és eltűnt az evezőlapát is. Az egyik padról és az újonnan készült hídról lefeszítették a kis információs táblákat. Szomorú, de a túrázók által a kútnál elhelyezett túrabotnak is nyoma veszett.

Somogyi Zoltán a bejegyzés végén így fogalmazott: „Aki nem becsüli a tanösvényen elhelyezett tárgyakat, nem becsüli a természet adta lehetőségeket és ráadásul szemetel is, nem tartja be a viselkedési szabályokat, az NE LÁTOGASSA A TANÖSVÉNYT!”

E sorok szerzője megdöbbenve csak annyit tud hozzátenni: különösen szomorú e sorokat olvasni ma, a Környezetvédelmi világnapon…

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!