Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Játék az eperfa alatt

Babos Petra | 2021.06.05.

Gyermekzsivajtól volt hangos ma délután a Pannonia Reformata Múzeum udvara, ahol gyermeknapi programra invitálták a családokat a kora nyárias időben. Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető a Médiacentrumnak elmondta, a május eleji újranyitás óta ez volt múzeumuk  első rendezvénye.

– Nagyon izgultunk, hogy milyen idő lesz ma, meg tudjuk-e tartani a programot. Nagy örömünkre, az égiek is velünk voltak, s ragyogó napsütéses, nyárias időben rendezhettük meg a családi délutánt. A mai nap egyben hálaadás is, hiszen a vírushelyzet óta ma találkozhattunk először a gyerekekkel – mondta a múzeum vezetője, akitől megtudtuk, szerettek volna a családokkal egy önfeledt délutánt együtt tölteni, de sajnos a járványhelyzet közbeszólt. Ekkor jött az ötlet, hogy online formában tartsák meg a rendezvényt. Elindítottak egy oldalt, ahova imába foglalt kívánságokat lehetett beküldeni, s a gyerekek azt fogalmazták meg, hogy nagyon szeretnének újra találkozni, együtt lenni. Ennek  jegyében szervezték meg a mai gyermeknapot, teljesítve ezzel a gyerkőcök kívánságát.

Halászné Kapcsándi Szilvia örömmel jelentette be, hogy a mai napra elkészült, s embernagyságban látható a múzeum udvarán Géniusz, az ótemplom egere. Eddig a gyerekek csak a virtuális térben találkozhattak vele, ezért Benedekné Gasztonyi Hajnalka és a múzeum munkatársai megalkották Géniuszt, aki a családi napokon és a múzeumpedagógiai foglalkozásokon várja a kicsiket és a nagyokat.

A múzeum vezetőjétől megtudtuk, a nyáron táborokba várják a gyerekeket. Szeretnének családi napokat is szervezni, s Kerekítő foglalkozásoknak helyet adni. Tervezik az alkotóműhely elindítását is, ahol hónapról hónapra valamilyen alkotótevékenységre invitálják a családokat.

Halászné Kapcsándi Szilvia kiemelte, a kisgyermekek jelentik a jövőt, ha a kicsik azt tapasztalják, hogy a múzeumban kedves, szeretetteljes légkör veszi őket körül, ahol élményeket szerezhetnek, akkor ők lesznek a jövő értő és múzeumlátogató közönsége. Fontos a gyerekek értékrendjének kialakításában is, hogy hiteles forrásokkal, de játékos formában kötődjenek a Pannonia Reformata Múzeumhoz.

– Többféle tevékenységgel vártuk a gyerekeket a mai napon. A kívánságállomáson – melyet a Három kívánság című mese ihletett –  három feladat várt az érdeklődőkre. Az első állomáson a gyerekek egy fát festhettek meg, erre kavicsokat ragaszthattak, amelyekre jó tulajdonságaikat írhatták rá. A második állomáson az imádságaikról és a kéréseikről esett szó. Az adventi imádságos füzetben sokan megfogalmazták kívánságként, hogy jó lenne újra találkozni, s lám, ezek az imádságok most beteljesültek. Érdemes tehát imádkozni, s ezzel a játékkal is ezt tehettük. A harmadik helyszínen pedig galambot készíthettek a gyerekek papírból vagy gyékényből fonhattak madarat. A rendezvényről nem hiányozhatott a fagyi és az arcfestés sem – tudtuk meg Füstös Gáborné múzeumi munkatárstól.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat a délután folyamán.

Glatz Panna

Glatz Panna ottjártunkkor éppen egy galambot színezett, de előtte már részt vett az arcfestésen is. A kislány szerint nagyon jó program volt a múzeumban a mai, reméli, nyáron még sokszor szerveznek hasonlókat, mert ő mindig szívesen jön ide.

Kiss Emese az édesanyjával látogatott el a múzeumba. Neki legjobban az imádságírás tetszett, ő azt kívánta, hogy bárcsak mindig nyár lenne, és lehetne fagyizni, nyaralni.

A jó hangulatú délutánon Farkas Veronika Kerekítő foglalkozást tartott és fellépett a Szó és Kép Színpad, akik Három kívánság című mesejátékukat mutatták be a nagyérdeműnek. A program végén a gyerekek kéréseivel, imádságaival teli lufikat engedtek a magasba.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Így buliznak a sztárok…

    Igaz, hogy spontán és csak egy dal erejéig, de újból...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: