Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Szabó Jenő lett Pápa város horgászbajnoka

Haraszti Gábor | 2021.06.06.

A Pápai Húsos, az Elekthermax és a Pápa és Vidéke Horgászegyesület szervezésében idén is megrendezték a három egyesület közös horgászversenyét, melyet Egeraljáról Szabó Jenő nyert meg, így egy éven keresztül ő viselheti a Pápa Város Bajnoka megtisztelő címet.

Három helyszínen három napon át zajlott a verseny, mely június 4-én Nagytevelen kezdődött, másnap az Elekthermax tavon folytatódott, az utolsó versenynap helyszíne az eredményhirdetéssel egybekötve a borsosgyőri tó volt.

– A versenyen elért napi helyezésszám jelentette azt a pontszámot, amit a versenyzők magukkal vittek a következő napra. A helyezésszámok összeadódtak a záróversenyre, az nyert, akinek a legkevesebb pontszáma lett – avatott be a rangsorállítás részleteibe Orbán Péter, a Húsos HE elnöke. – Összesen huszonnégyen vettek részt a rangos bajnokságon, ahol kimondottan jó fogási mennyiségek születtek, a versenyt hat helyezésszámmal, 50 kilogramm feletti kifogott hallal Szabó Jenő nyerte, második Ferenczi Tibor lett, míg a harmadik helyezettnek járó serleget és az ezzel járó díjat Horváth Dávid vehette át. Jó volt végre újra a horgásztársakkal találkozni, ez a verseny már emlékeztetett a vírus előtti időszakra.

Szabó Jenő, a verseny győztese évtizedek óta horgászik, kilenc éve versenyszerűen, rendszeresen részt vesz a Pápa Város Bajnoka viadalon és más pápai versenyen is. Mint mondta, nem számított rá, hogy idén ő lesz a győztes, célja az első háromba kerülés volt.

– Borzasztó nehéz horgászat volt – mondta a friss bajnok. – Az első napon Nagytevelen az utolsó pillanatokban sikerült fordítanom és megnyernem a szektort, tegnap az Elekthermax tavon nagyon rapszodikus volt a peca, nehéz volt a halfogás, de sikerült ott is jó eredményt elérnem, ma pedig jó helyet húztam és jöttek is szépen a halak. Örülök, hogy elnyertem ezt a címet, jövőre szeretném megvédeni. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: