Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az újranyitást ünnepelték a Kultúr-Kuckóban

Babos Petra | 2021.06.07.

Ismét gyermekek töltötték meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának Eötvös utcai Ifjúsági Centrumát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja öt éve indította útjára Kultúr-Kuckó Programját, melynek lényege egy könyvcsereprogram, illetve az, hogy ingyenes szórakoztató és kulturális programokat biztosítsanak az ide betérőknek.

Pintér-Papp Eszter, a szeretetszolgálat helyi vezetője hírportálunknak elmondta, a Kuckó megnyitásakor az volt a tervük, hogy folyamatosan nyitva tartanak, s megtöltik élettel a helyiséget.

– Nagy örömünkre rendkívül népszerű volt a Kultúr-Kuckó Program, sokan kerestek fel minket, rendszeresen tartottunk kézműves- és tematikus foglakozásokat, de szerveztünk családi napokat és népdaléneklési versenyt is. Évről évre Népszerű a március 15-ei foglalkozás is, amelyet tavaly egy tematikus délelőtt keretében valósítottunk meg. Már akkor sejtettük, hogy hamarosan valami történik, sajnos a járványról rossz híreket hallottunk. Majd a vírushelyzet alakulása miatt pár nap múlva bezártunk. Azóta folyamatos korlátozások alatt éltünk, ez azt jelentette számunkra, hogy a tavalyi március 15-ei foglalkozás óta a nyári átmeneti időszakot kivéve, – amikor a táborunkat, s kisebb programokat  tudtunk szervezni  a könyvcsere mellett – a nagyobb programok elmaradtak. Nagyon vártuk a mai napot, hogy ismét fogadhassunk gyereket a Kuckóban. Örültünk a korlátozások lépcsőzetes feloldásának. A Kultúr-Kuckó tavaly születésnap nélkül maradt, így azt gondoltunk, hogy idén azokkal a gyerekekkel szeretnénk megünnepelni az évfordulót, akik rendszeres vendégeink, így őket egy kicsit gyermeknapi, kicsit Kuckó születésnapi és egyben pedagógusnapi programra hívtuk – tudtuk meg Pintér-Papp Esztertől.

A gyerekek a jó hangulatú program során kézműveskedhettek és nyomozós játékban vehettek részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Kultúr-Kuckó témájában. A foglalkozáson az elkövetkező napokban több osztály is részt vesz.

A szeretetszolgálat helyi vezetője kiemelte, sok gyermek nagyon szeret olvasni. A program egyik küldetése, hogy az olvasást népszerűsítsék. Teszik ezt a könyvcsereprogramban és a Fogadj örökbe egy könyvet! akcióban. Persze vannak olyan diákok is, akik nem lelkesednek annyira az olvasásért, ezért készítettek a mai napon karcképpel díszített könyvjelzőket. Pintér-Papp Eszter reményét fejezte ki, hogy a gyerekek ezáltal szívesebben veszik a kezükbe a nyár folyamán a köteteket, s közben a Kultúr-Kuckóra is gondolnak.

– Bízunk abban, hogy a nyár folyamán sikerül ismét napi szinten nyitvatartani, s a Kultúr-Kuckót a járványügyi korlátozások figyelembevételével újraindítani és foglalkozásokat szervezni. Szeretnénk ismét családi programokat, rendezvényeket tartani, hiszen a visszajelzések szerint nagyon várják már a hozzánk járó családok, gyermekek is a találkozást. Emellett Ifjúsági Csoportunk számára is szeretnénk újra programokat szervezni – fűzte hozzá a helyi szolgálat vezetője, aki elmondta, minden kollégájuk és önkéntesük megkapta már a másik oltását is, vagyis, akik hozzájuk betérnek, olyan személyekkel találkozhatnak, akik már be vannak oltva. Kiemelte, reméli, hamarosan felhőtlenül tudnak majd azokkal lenni, akik ellátogatnak a Kultúr-Kuckóba.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: