Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Fitnesz a szabadban

Huszár Hajnal | 2021.06.07.

Eddig a futók népszerű helye volt a Várkert és a környékbeli iskolák tartották itt tornaóráikat, hamarosan azonban a fitnesz kedvelői is otthonra találhatnak itt, hiszen elkészült a várkerti fitneszpark, amely a város legkülönlegesebb és legnagyobb ilyen típusú létesítménye. A 250 négyzetméter alapterületű sportpark a Várkert Gróf út felőli oldalán kapott helyet, mellette halad az új sétány és a vele együtt épülő futókör nyomvonala, a másik oldalon pedig a park hatalmas fái határolják és árnyékolják a területet.

– A városban már több szabadtéri fitneszpark is van, ezek jellemzően saját súlyos, fix eszközöket tartalmaznak, ide a Várkertbe azonban olyat szerettünk volna, ami részben a nagy népszerűségnek örvendő futókört kiegészíti, de önállóan is megállja helyét – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester, emlékeztetve arra, hogy a tervezéskor a rekreációs, közlekedési és sportfunkciók erősítésére kiemelten figyeltek, és arra számítanak, hogy a Várkertnek ez a része a fizikai aktivitás központjává válik.

– Ez a sportpark nem csak a futóknak készült, várunk ide mindenkit, aki a szabadban szeretne sportolni, akár kezdőként is. A különböző eszközök használatát táblák fogják ismertetni, de programokat is szervezünk ide, hogy minél több, aktív életmódot választó pápainak meg tudjuk mutatni, milyen mozgásformákra alkalmasak az ide telepített gépek. Abban bízunk, hogy az egészen fiataloktól az idősekig sokan sportolnak majd itt – tette hozzá a városvezető.

Videó: Gulyás Attila

A fitneszparkba érkezőket egy 3D-s Várkert felirat fogadja, mely nemcsak látványelemnek került ide, hiszen használható nyújtógyakorlatokhoz, padjain pedig megpihenhetnek a sportolásban elfáradtak. A terület színes rekortán borítást kapott, a tucatnyi sporteszköz között pedig kimondottan nyújtásra szolgáló, valamint saját súlyos és dinamikus gépek is vannak. Ez azt jelenti, hogy a futók számára nagyszerű hely lesz a bemelegítésre és levezetésre, de önálló edzést is tarthatnak itt a kondicionáló tornát kedvelők – magyarázta a kivitelező cég vezetője, Rusznák Pál.

Az építési munkák már véget értek, a fitneszpark megnyitására azonban még várni kell, hiszen a környezete még javában munkaterület és a biztonsági eszközök felszerelése is hátravan.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: