Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gyermekrajzokon a biztonságos közlekedés

Babos Petra | 2021.06.08.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság az idei évben Így közlekedtek ti! címmel hirdette meg a közlekedésbiztonsági gyermekrajzpályázatát alsó és felső tagozatos diákok, valamint óvodások számára. A rajzokon a biztonságos és szabályos közlekedést kellett ábrázolni témakör megkötése nélkül, valamint az elkészítés technikáját is szabadon választhatták meg a gyermekek.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó a Médiacentrum kérdésére elmondta, a pályázati lehetőségről a pápai járásban működő valamennyi általános iskolát és óvodát tájékoztatták, hiszen céljuk, hogy a balesetek megelőzése érdekében minél több csatornán keresztül szólítsák meg a fiatalokat.

– A rajzpályázat évről évre kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az óvodások és a diákok önállóan, vagy akár pedagógusaikkal, szüleikkel együtt átgondolják, hogy milyen közlekedési szabályokat ismernek, ezek közül melyeket tartanak kiemelten fontosnak, vagy melyek azok a legfontosabb szabályok, amelyek szerintük hozzájárulnak a balesetmentes közlekedéshez. A beérkezett alkotások közül kategóriánként az első három helyezett rajzot díjaztuk. A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával tanszerekből, rajzeszközökből, édességekből és a láthatóságot segítő eszközökből állítottunk össze ajándékcsomagot a nyerteseknek. Ezenkívül a legtöbb rajzot beküldő iskolai osztályt és óvodát is díjaztuk. Az alkotások többsége színes ceruzával készült, de zsírkrétával, vízfestékkel és filctollal rajzolt művekkel is találkoztunk – tudtuk meg Császárné Elek Veronikától.

A legtöbb iskolás rajz a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 2. n osztályából érkezett, ezért ezt az osztályt rajzeszközökkel és édességgel jutalmazták. Az óvodák közül az Erzsébetvárosi óvodából neveztek a legtöbb alkotással.

Ferenczi Kálmán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezetője elmondta, minden évben nagy örömmel fogadják és várják a pályázat kiírását.

– Számunkra nagyon fontos, hogy a diákokat a biztonságos közlekedésre tanítsuk, tesszük ezt például környezetismeret- és olvasásórákon. A Pápai Rendőrkapitánysággal évek óta jó kapcsolatot ápolunk, intézményünk rendszeresen helyet ad a rajzpályázat díjkiosztójának – mondta Ferenczi Kálmán, aki hozzátette, a Tókertben sok az egyirányú utca és a gyalogátkelőhely. Fontos tehát megtanítani már gyermekkorban az ifjúságot a biztonságos közlekedésre, s a főbb szabályokra.

A gyerekeknek járó ajándékokat Derczó Zoltán címzetes rendőr főhadnagy, a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője adta át.

Ékes Virág első helyezett lett az alsós kategóriában. Mint mondta, nagyon szeret rajzolni, ezúttal a biztonságos közlekedést örökítette meg.

– Ha egy gyalogos át akar menni az út másik felére, akkor az autósnak minden esetben meg kell állnia, s én ezt próbáltam lerajzolni – mondta a kislány, aki kiemelte, fontos számára, hogy biztonságosan közlekedjen.

Böröczky András Bálint a felsősök kategóriájában lett első helyezett. Mint mondta, ő egy félpályás útlezárást rajzolt le, ahová egy szabálytalan autós behajtott, amikor piros lámpája volt. A diáktól megtudtuk, mivel elmúlt 12 éves, ezért a főúton kell haladnia, ha biciklizik, s ott nagyon ügyelni kell a szabályokra.

A rajzok a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulájában megtekinthetők.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: