Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Újabb magyar bajnoki címet nyertek a tollaslabdázók

Haraszti Gábor | 2021.06.08.

A Pécsen rendezett 17 éven aluliak országos tollaslabda-bajnokságán a Kilián DSE három indulója öt medált – köztük egy magyar bajnoki címet – szerzett, a legfényesebb érmet párosban az utánpótlás-válogatott Horváth Csanád nyerte.

Az U17-es viadalon a Kilián DSE színeiben három versenyző indult, Horváth Csanád, Szabó Zsófi és Nagy Eszter egyes, páros és vegyes páros versenyszámokban igyekezett minél jobb eredményt elérni. A bajnokság pápai szempontból egy ezüstéremmel indult, Horváth Csanád fiú egyesben egészen a döntőig menetelt, ám ott sajnos nem sikerült a legjobb tudása szerint helytállnia, emiatt két játszmában vereséget szenvedett.

– Csanád vegyes párosban folytatta a küzdelmeket, ahol Torba Katicával (OSC) ismét egészen a fináléig jutott, végül egy szoros mérkőzésen döntő szettben 21-19-re maradt alul – tájékoztatott a versenyről Horváth Attila, a Kilián edzője, aki Szabó Norberttel készítette fel a fiatalokat az erőpróbára. – A verseny további alakulásában ismét éremnek örülhettünk, Szabó Zsófi Mesterházy Milán oldalán bronzéremig jutott, hiszen az elődöntőben a későbbi bajnok párostól vereséget szenvedtek. Lány egyesben Nagy Eszter szintén az elődöntőben szenvedett vereséget a későbbi bajnoktól, de a megszerzett bronzérme nagyon dicséretes teljesítmény. A verseny fénypontját a fiú páros hozta számunkra. Csanád Mesterházy Milánnal alkotott duója minden ellenfelet maga mögé utasítva, jó játékkal megnyerte a versenyt, és ők szerezték meg a magyar bajnoki címet.

Horváth Attila büszkén újságolta, hogy az egyesületből három tollaslabdázó, Nagy Eszter (Türr), Horváth Csanád (Türr) és Nagy Dániel (Batthyány SZKI) a 2020. évi tanulmányi és sporteredményeiért elnyerte a Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója kitüntető címet. Eszter és Dániel először, Csanád harmadik alkalommal lett érdemes a díjra. Az edző úgy fogalmazott, mindhárman nagyon jó példát mutatnak arra, hogy kiváló tanulmányi eredmény mellett is lehet nagyon eredményes, magas színvonalú sportmunkát végezni.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: