Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Újabb első hely a pápai kerékpárostól

Haraszti Gábor | 2021.06.08.

A múlt heti, csákvári maratonon elért első helye után ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott Ferenczi Balázs, a HeloVelo Bike & Cafe kerékpárosa, aki ezúttal a Superior Marathon Challenge-en bizonyult a leggyorsabbnak.

A Csákváron látott jó forma és a vértesboglári versenyt megelőző, jól sikerült edzések miatt optimistán készülhetett az újabb kihívásra a pápai sportember, aki egy erős mezőnyben igyekezett minél előrébb végezni. A versenytáv egy 33 kilométeres pályán két kör, azaz 66 kilométer volt, mindez 1300 méter szintkülönbséggel.

– A mezőnyben ott volt Búr Zsolt is, aki nagyon jó versenyző, nem csoda, hogy eddig még sosem sikerült tartanom a tempóját, így már tudtam, hogy most sem nem lesz könnyű dolgom – mesélte a pápai versenyző. – A rajt után körülbelül 15 percig mentek a támadások, az első emelkedőt Vock Mátyással és Zsolttal kezdtünk meg, a domb tetejére viszont ketten maradtunk Zsoltival, aki a folytatásban mondhatni tárlatvezetést tartott nekem, mivel ő jelölte ki a pályát, hátulról végig navigált, hogy mikor, merre kell menni. A második körre érve Zsolt kiállt, innentől egyedül mentem végig, élvezve a remek pálya minden egyes méterét. A célba öt perces előnnyel sikerült beérnem Zsivity Zorán és Vock Mátyás előtt.

Balázs a folytatással kapcsolatban elmondta, optimistán, jó formában várja a Nagykovácsiban rendezendő országos bajnokságot.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: