Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A 90 éves Ilonka nénit köszöntötte az alpolgármester (Cikkünket frissítettük)

Babos Petra | 2021.06.09.

Tóth Istvánné Pozsgai Ilona 1931. június 9-én született Rábacsanakon.

Ilonka néni korán árván maradt, szülőfalujában rokonok vették magukhoz, ők nevelték fel. Az elemi iskolát Rábacsanakon végezte, 18 évesen került Pápára. Eleinte jobb módú családoknál, később a Pápai Textilgyárban dolgozott. A férjét Pápán ismerte meg, 1952-ben kötött házasságukból két gyermekük született, akiket nagy szeretetben neveltek. A család azóta bővült, az idős néninek négy unokája és hét dédunokája van.

Ilonka nénit kilencvenedik születésnapja alkalmából ezekben a percekben köszönti Unger Tamás alpolgármester.

A kerek évforduló alkalmából az alpolgármester felkereste Ilonka nénit, akit egy csokor virággal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntött.

Unger Tamás a Médiacentrum kérdésére elmondta, a szépkorúak példaképet jelentenek a lakosság számára, hiszen egytől egyig olyan életutat jártak be, ami a város lakói számára mind a munkavégzés, mind pedig a család, az egyéb emberi kapcsolatok és a közösségi élet területén példaértékű.

– A veszélyhelyzet kihirdetése óta, vagyis 2020. március közepe óta összesen tizenheten töltötték be városunkban a 90. életévet, ám nem mindenki kérte a hivatalos köszöntést, valamint az élethelyzet adta azt, hogy nem tudtunk minden 90. születésnapját ünneplőhöz elmenni. Ezt szeretnénk bepótolni, s akinek erre igénye van és szeretné, felkeressük az elkövetkező időszakban.

Ilonka néni meghatottan elmondta, a hosszú élet titka a munkában és a szerető családban rejlik.

– Egyedül élek, de mégsem magányosan, hiszen egyik unokám és a családja az udvarban építkeztek. A napi életvitelben a lányom segít, akikhez naponta átsétálok ebédelni. Régebben szerettem kötni és horgolni. A tévében rendszeresen megnézem a napi híreket, szívesen teszek-veszek a ház körül, különösen a kertben, amit én magam kapálok és gondozok – árulta el az idős néni, aki hozzátette, a jeles napot most hétvégén ünneplik meg nagy családi körben.

További jó egészséget kívánunk, Isten éltesse Ilonka nénit!  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: