Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kapitár Józsefre emlékeztek

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.09.

Ma délelőtt, Kapitár József halálának 20. évfordulója alkalmából a köztiszteletben álló iparosra, a Pápa és Térsége Ipartestület egykori elnökére emlékeztek az ipartestületi székház udvarán lévő emléktáblánál.

– Józsi bácsi a hozzáértésével, az ambícióival, a társadalmi és szociális felelősségvállalással együtt élte az életét és példaképül szolgálhat a mai iparos generációnak. Már nagyon korán önállóan dolgozott és a rendszerváltás után gazdasági társaság formájában folytatta tevékenységét – hangsúlyozta a megemlékezésen Unger Tamás alpolgármester, aki emlékeztetett, Kapitár József sokat tett az ipartestületi székház felújításáért, aktív tagja volt a belvárosi plébánia közösségének és munkájával támogatta a pápai kórházat is.

A megemlékezésen részt vett a neves iparos felesége, Kapitár Józsefné is, aki meghatottan mondott köszönetet a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének a koszorúzás megszervezéséért. Férjére emlékezve felidézte, a villamosipari tevékenység hagyomány volt a családjában, s ő ezt a hagyományt folytatta, 1974 óta volt iparos. Munkája mellett nagyon fontos volt számára az ipartestület, aktív tagja volt a szervezetnek, ahol kialakították a szakmák szerinti ipartestületi csoportokat, kiállításokat szerveztek és jótékonysági akciók részesei is voltak. Rendkívül fontos volt számára az ipartestületi székház felújítása és a 110 éves évforduló méltó megünneplése.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, két éve költözött az egyesület az ipartestületi székházba, melynek udvarát is ők gondozzák. Az udvaron alakították ki korábban Kapitár József emlékhelyét és úgy gondolta, ezen a kerek évfordulón illik megemlékezni az ipartestület egykori elnökéről.

A megemlékezés végén a résztvevők koszorúkat helyeztek el az emléktáblánál.     





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: