Hétvégén játszik a város

413
Fotó: Pintér Ádám

Fő tér, Kékfestő Múzeum, Jókai Mór Városi Könyvtár. Ezek a helyszínei a hétvégi Játék – Három nap három helyszínen rendezvénysorozatnak.

A Fő téren pénteken, szombaton és vasárnap 14 órától felsorolhatatlanul sok szórakozás, köztük mutatványosok, kézművesvásár, interaktív játékok várják az érdeklődőket. Pénteken 18 órától extrém bringashow, 19 órától utcaszínház, 20.30-tól tűzzsonglőr játszóház, 21 órától látványos tűzshow szórakoztatja a Fő tér közönségét. Szombaton 17 órakor utcai varieté, vasárnap 17 órakor Gólyalábas Akró Trió lesz látható a Fő téren.

A Kékfestő Múzeum udvara szombaton és vasárnap  Túl az óperencián játékparkká alakul. Itt játékos parasztudvart és népi játszodát rendeznek be és kékfestő játszóházban ügyeskedhetnek a múzeumba betérők.

A szervezők a Jókai Mór Városi Könyvtár udvarát szombaton és vasárnap az Üveghegyen túlra varázsolják és felsorolhatatlanul sok programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Lesz többek közt népi játszótér, óriás kifestő, szabadulószoba, mesés játékpark, hangszersimogató és QR-kódos nyomozójáték.

A könyvtárban szombaton 15 órakor játékos mesefeldolgozásra várják a 8-12 éves korosztályt Senye Ilona meseterapeutával, 15 órától óránként tartanak diafilmvetítést, a színpadon 15 órától a Pöttyös mesék, 19 órától a Tapsi kalandjai című zenés bábjátékot láthatják a gyerekek. A szombati bábjátékok közti időben, 17 órától a Kolompos együttes ad koncertet a színpadon.

A vasárnapi könyvtári programok sorában 15 órától szülő-gyerek mesefoglalkozást tartanak 6-8 éveseknek Senye Ilona meseterapeutával, majd 16 órától Telegdi Ágnes író-olvasó találkozóján vehetnek részt az érdeklődők. Vasárnap 15 órától újra vetítenek diafilmeket, a színpadi programok pedig szintén 15 órakor kezdődnek. Elsőként a Röfi és a farkas című zenés bábjátékot láthatják a program résztvevői, majd 17 órakor a Kiskalász zenekar lép színpadra. A színpadi programok sorát 19 órakor a Kukurikú című zenés bábjáték zárja.

A hétvége részletes programját olvasóink programajánló rovatunkban megtalálják.   

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!