A tapolcafői vízbázissal ismerkedtek a diákok

243
Fotó: Babos Petra

A Pápai Vízmű Zrt. 2019-ben nyert egy KEHOP-pályázaton, melynek elsődleges célja a lakosság szemléletformálása. A projektnek köszönhetően több helyszínen valósítanak meg programokat. Ma délelőtt a nyárias melegben az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 1. z osztályosai látogattak ki a tapolcafői vízbázisra.

Szili Ágnes laboratóriumvezető a Médiacentrumnak elmondta, tapasztalataik szerint a lakosság nagy része nem ismeri a Pápai Vízmű tevékenységét, ezért célul tűzték ki szolgáltatásaik népszerűsítését. A gyerekek számára lehetőséget biztosítanak a vízlaboratórium, a szennyvíztelep és a vízbázis látogatására. A programok során céljuk, hogy ösztönözzék a diákokat és a felnőtteket a csapvízfogyasztásra, a víz védelemre és a környezetszennyezés megelőzésére.

– A pápai csapvíz ásványvíz minőségű, tele van jótékony ásványi anyagokkal, egyebek mellett kalciummal és magnéziummal. Szeretnénk, ha a pápaiak is csapvizet fogyasztanának – hangsúlyozta Szili Ágnes.

Nagy Gergő 1. z osztályos diák kérdésünkre elmondta, ő nagyon szereti a csapvizet, rendszeresen fogyasztja is, hiszen egészséges és finom.

– Végigsétáltunk a tanösvényen, majd megnéztük a vízbázist. Még sosem jártam itt korábban, érdekes volt látni, hogy honnan tör fel a víz. Ha lehetőségem adódik, a szüleimmel is ellátogatok erre a szép helyre – tudtuk meg a kisfiútól.

A diákok végül egy-egy pohár friss, ásványokban gazdag forrásvizet is megkóstoltak, ami nagyon ízlett nekik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!