Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Élni jó!

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.08.

Ma délután nem sokkal egy óra után begördült a Republic együttes kisbusza az Esterházy-kastély udvarára. Sokak kedvenc zenekara ezúttal nem koncertre érkezett, új videoklipjük egyik jelenetét forgatták városunkban.

Boros Csaba, az együttes zenekarvezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, új számuk, az Élni jó! videoklipjét forgatják éppen.

– Amikor megírtam ezt a dalt, arra gondoltam, hogy jó lenne már kiszabadulni ebből az egész karanténhelyzetből. A szám arról szól, hogy a zenekar és a közönség egymásra talál. A refrén is erre utal: „Hisz eltűnt már a régi hó, száll velünk fent a léghajó. Az égen át, a földön át kiáltsuk együtt, hogy élni jó!”

S, hogy miért pont Pápán forgattak? Erre a kérdésre Boros Csaba így válaszolt:

– Eredetileg egy léghajós videoklipet szerettük volna forgatni, de ezt hol a hőlégballonos elfoglaltsága, hol a rossz időjárás akadályozta. És akkor jött a mentőötlet, hogy van nekem Pápán egy jó barátom, Németh Peti, aki szegről-végről még rokonom is, és vele megbeszéltük, hogy a hőlégballont lecseréljük egy tűzoltóautó kosarára. Ha így emelkedünk fel, akkor is látjuk azt a perspektívát, amit elképzeltem a videokliphez. Az emelőkosárból távcsövekkel körbetekintünk a világba, és látjuk annak sok szépségét az Eiffel-toronytól az afrikai oroszlánokon át a jéghegyekig. Peti nagyon rendes volt, mert elintézte nekünk a helyszínt, a tűzoltóautót és mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, aki hozzájárult ahhoz, hogy most itt lehetünk.

Boros Csabától megtudtuk, a klip úgy folytatódik, hogy a földre visszatérve beülnek a kisbuszba, visszaérnek Budapestre, ahol beszállnak egy hajóba, ahol koncertet adnak. Ezek a jelenetek már elkészültek, így néhány héten belül látható lehet a videoklip.

A Republic együttes frontemberétől azt is megkérdeztük, hogyan érintették a zenekart a járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések. Mint mondta, mindenkit súlyosan érint ez a helyzet, de talán a kezdő zenekaroknak a legnehezebb most. Egy harmincéves zenekarnak, mint a Republic, kell, hogy legyen olyan egzisztenciális alapja, ami segít túlélni ezt a nehéz időszakot. Ők a nyár folyamán kifejezetten azért vállaltak be néhány 500 fő alatti koncertet, hogy a technikai stábjuk tagjainak legyen bevétele. Emellett már túl vannak a Raktárkoncerten és kormányzati segítséget is kaptak a talpon maradáshoz.

– Én pozitívan állok a dolgokhoz, nagyon remélem, hogy 2021-re beindul az élet. Nem akarom elhinni, hogy az emberiség nem képes megoldani ezt a problémát, amivel most szembesültünk. Meglátjuk, mi jön, de az idei évnél csak jobb lehet.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: