Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Közös szurkolás a kastélyudvarban (Cikkünket frissítettük)

Huszár Hajnal | 2021.06.11.

Néhány perccel ezelőtt Törökország és Olaszország nemzeti válogatottjának pályára lépésével megkezdődött a labdarúgó-Európa-bajnokság. A kontinensviadalt a kastélyudvarban felállított sátorban is nézhetik a focirajongók, a szervezők mindenkit szeretettel várnak a július 11-ig tartó torna közvetítéseire és a közös szurkolásra.

A közvetítéseken maximum 500 fő vehet részt, hiszen a járványügyi szabályok erre a programra is vonatkoznak.

Már a péntek 21 órakor kezdődött első mérkőzésre is szinte megtelt a sátor szurkolókkal: baráti társaságok, családok éltek a rég várt lehetőséggel, hogy szabadtéren, népes társaságban töltsék az estét hódolva kedvenc sportjuknak.

Videó: Gulyás Attila

Az elmúlt években oly népszerűvé vált közös meccsnézésre ezúttal is minden kellékkel készült a Pápai Platán Nonprofit Kft., a sátorban hatalmas vászonra vetítik a mérkőzéseket, a vendéglátó pultoknál pedig bőséges italkínálatból, finom falatokból és nassolnivalókból válogathatnak a szurkolók. Boros Katalin, a szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki maga is nagy focirajongó, örömmel fogadta, hogy benépesült a rendezvénysátor.

– Jó érzés látni, hogy már a nyitómérkőzésre ennyien kíváncsiak, bár ahogy látom, lehet, hogy itt a foci most csak háttér és az emberek leginkább azt élvezik, hogy újra beszélgethetnek, leülhetnek együtt, ihatnak valamit és közben megy a mérkőzés is – fogalmazott.

Ezt erősítette meg Steiner Csaba is, aki családjával látogatott el a kastélyudvarba, az első EB-mérkőzésre. Mint mondta, sokkal különlegesebb élmény közösségben meccset nézni, mint otthon.

– Nagyon vártuk már, hogy ki lehessen jönni szabad térbe és emberek között lehessünk ezután a nagyon furcsa év után – árulta el, hozzátéve, a bajnokság többi mérkőzését is itt fogják megnézni, ha kedvező lesz az időjárás, és bízik abban, hogy baráti társaságával is lesz alkalma itt szurkolni. Mint megtudtuk, a magyaroknak drukkol, de a többi meccset is érdeklődéssel követi.

A kastélyudvarban az EB valamennyi mérkőzése megtekinthető lesz, a július 11-ig tartó kontinensviadal egészére várják az érdeklődőket a szervezők.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: