Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Népi játékok, kékfestő játszóház

Babos Petra | 2021.06.12.

Játékos parasztudvar, kreatív-kék-kuckó és népi játszoda – ezekkel a programokkal várják  ma  és holnap a Kékfestő Múzeumba az érdeklődőket a Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvénysorozat részeként.

A múzeum udvara a hétvégére egy hatalmas játékparkká alakult. Már a kora délutáni órákban népszerű volt az Ökocsiga Játszóház, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a régi korok  eszközeivel, edényeivel, berendezéseivel.

Sáfrány László, a játszóház vezetője kérdésünkre elmondta, a játszóházuk nagy népszerűségnek örvend.  A kemencés parasztudvar egy látványos, jól játszható, egyedi játékállomás.

– A gyerekek búzát őrölhetnek egy igazi, az 1800-as években készült kézi malommal. Az elkészült lisztet szitálják, amit nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is élveznek. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a régi őrlési technikába, s aktív részesei is lehetnek a folyamatnak. A sparheltnél süthetnek vagy a lekvárfőzőnél lekvárt készíthetnek. A kicsik fahalat foghatnak a vizesedényből, amit aztán a bográcsban meg is főzhetnek, s hozzá a piacon megtalálják a halászlé többi összetevőjét is – tudtuk meg a játszóház vezetőjétől.

Emellett kézműveskedhetnek is a gyerekek, só-liszt gyurmázhatnak, készíthetnek szappant, fonalbabákat, kékfestős tulipánt és nyomdázhatnak is a jó hangulatú délutánon.

A Kékfestő Múzeumban is 20 óráig várják a családokat.

A hétvége részletes programja programajánló rovatunkban olvasható.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: