Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elvarázsolt játékország a könyvtárban

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.12.

Ma délután Az üveghegyen túlra kerülhetett mindenki, aki a Jókai Mór Városi Könyvtárban járt. A Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvénysorozat mai programjainak egyik helyszíne ugyanis a bibliotéka volt.

Már kora délután sok kisgyermek ügyeskedett az Állatfarm játékparkban és a Pegazus Játéktéren, sokan szórakoztak az Oroszlánbarlang kincse szabadulószobában és az egyéni és közösségi játékokat rejtő sátrakban, de népszerű volt a Molyolda is, ahol régi idők elfeledett játékaival ismerkedhettek a mai kor gyermekei. A belső udvaron felállított óriás kifestő fehér lapjai estére csodálatos színekben pompáztak, köszönhetően az alkotó kedvű látogatók közös munkájának.  

A könyvtár termei is számos érdekességet tartogattak. A gyerekkönyvtárban Senye Ilona meseterapeutával dolgozhatták fel Az elveszett faló történetét a nagyobb gyerekek, a számítógépteremben pedig diafilmvetítést tartottak. Mindezek mellett a Fekete István-vándorkiállítás is látogatható volt.

A háromnapos rendezvénysorozat színpadi programjainak is a könyvtár udvara ad helyet. Ma a Pegazus Színház jóvoltából két bábjátékot is láthattak a gyerekek és a Kolompos együttes interaktív koncertjén is részt vehettek a zenekedvelő családok.

Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár szakmai vezetője a Médiacentrumnak elmondta, nagyon örültek, amikor felkérést kaptak arra, hogy legyenek a nyárköszöntő programsorozat egyik helyszíne. Úgy véli, a könyvtár a hatalmas udvarral, a füves területtel és a virágos környezettel ideális helyszíne a családi programnak, ahol a gyermekek önfeledten tudnak játszani.  

A Játék 3 nap 3 helyszínen vasárnapi napján 14 órakor szintén megnyitja kapuit a könyvtár. Azoknak is érdemes lesz ellátogatniuk ide, akik ma már jártak Az üveghegyen túl, hiszen új játékok és színpadi produkciók sora szórakoztatja a könyvtár udvarára érkezőket.

A rendezvénysorozat részletes programját programajánló rovatunkban olvashatják.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: