Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Túl az Óperencián a Kékfestő Múzeumban

Babos Petra | 2021.06.13.

Túl az Óperencián ma is megnyitotta kapuit a Kékfestő Múzeum udvarán. A program tegnap is rendkívül népszerű volt, s a mai napon is több család érkezett már nyitáskor. A gyerekek legnagyobb örömére kisállatokat is lehet simogatni a Kispásztor Játszóház jóvoltából, de mezítlábas lépegető, termésképkészítő és a pásztortárgy-felismerő játék is várja a kikapcsolódni vágyókat.

Ottjártunkkor a Kovács család éppen termésekből készített képet. Az édesanya, Kovácsné Székesi Vivien elmondta, Gréti és Erik nagyon jól érezték magukat a háromnapos rendezvényen. Nagyon elégedett a kitűnő szervezéssel és a játékokkal is, amelyek magas minőséget képviseltek.

– Pénteken a Fő téren, tegnap pedig a könyvtárban jártunk. Mindenhol nagyon jól éreztük magunkat, érdemes volt ellátogatni mindegyik helyszínre, hiszen mindenhol a gyerekek álltak a középpontban. Ma a Kékfestő Múzeumba jöttünk el, ahol megsimogattuk a nyuszikat és kipróbáltuk a régi korok eszközeit, berendezéseit – tudtuk meg a fiatal anyukától.

Dr. Méri Edina, a Kékfestő Múzeum szakmai vezetője hírportálunknak elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy ők is helyet adhatnak a háromnapos nyárköszöntő rendezvénysorozatnak.

– Jó látni, hogy sok gyermekes család látogatott el hozzánk a mai és a tegnapi napon. A múzeum udvara a hétvégére játékparkká alakult, s az Ökocsiga Játszóház jóvoltából a régi korok berendezéseivel, eszközeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Szerettük volna, ha a látogatók bepillantást nyernek a kékfestésbe is, így a két nap során nyomdázhatnak, kékfestős tulipánt, fonalból babát és baglyot is készíthetnek – tudtuk meg dr. Méri Edinától, aki hozzátette, nem gondolták, hogy a két nap során rengeteg látogatójuk érkezik, s azt tapasztalja, hogy még most is egyre többen jönnek.

A Kékfestő Múzeum udvarán 20 óráig várják a családokat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: