Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Játéktérré alakult a Fő tér

Babos Petra | 2021.06.13.

Tengernyi játék várta a családokat Csodaországban ma délután is. A gyerekek körében rendkívül népszerűek voltak a bódéjátékok, amelyet a Karzat Színház hozott el városunkba.

A győri Karzat Színház bódéjátékokkal, fotóanzix-szal és a mestertérrel örvendeztette meg a látogatókat.

– Elsősorban utcaszínházi produkciókra specializálódtunk az elmúlt tizenöt év során. Vannak kőszínházi műsoraink is, de a társulat fő tevékenysége a vásári játékok gazdag sorából áll össze.  A mestertér játékban a kicsik megismerkedhetnek a régi mesterségekkel a cégérek segítségével. A tegnapi és a mai napon négy-négy lovagi bódéjátékot hoztunk a gyerekeknek, amelyek előtt mindkét napon hosszú sor kígyózott. A bódéjátékok a 19. századi angolpark játékaiból indultak ki. Általában jelmezekben vagyunk,  így visszük tovább a vurstli hangulatát. A fotóanzix egy fényképezde, vagyis mesés képen jelenítjük meg a középkor hangulatát, a lovagokat, úrhölgyeket, mesterségeket. Ezen személyek mögé bújva fényképezkedhetnek a gyerekek és a szüleik – mondta Pál Kálmán, a színház vezetője, aki hozzátette, a legnagyobb öröm számukra, amikor a családok együtt játszanak, nevetnek. Ez sajnos a mai világban már nem annyira természetes, de jó volt látni Pápán a hétvégén, hogy kicsik és nagyok önfeledten élvezték a játékok adta örömöket.

A kézművesvásárt ma is sokan keresték fel.

Tóthné Radics Hajnalka és Benedekné Gosztonyi Hajnalka kézműves portékáikat árulták a vásárban.

– Elsősorban mindketten saját készítésű termékeinket hoztuk el, én erdei növényből és gyümölcsökből készült lekvárokat, szirupokat. Gosztonyi Hajni pedig szalmából készített termékeit kínálta az érdeklődőknek. Nagy örömömre sokan kerestek fel minket a három nap során, tapasztalatom szerint a családok számára egy kedvelt program volt a hétvégi rendezvény, rengetegen látogattak el a térre. Jó volt látni, hogy a Fő tér ismét élettel telt meg a karantén hosszú időszaka után.

A Fő téri programok zárása előtt nem sokkal Horváth Dorina, a JMK kulturális szervezője elmondta, nagyon jól telt az elmúlt három nap, igazán sikeresnek mondható a rendezvény.

– Sok közreműködővel beszéltem, mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott a Fő téri, a könyvtári és a Kékfestő Múzeum udvarán zajló programok kapcsán, de a visszajelzések szerint a rendezvényre kilátogatók is jól érezték magukat. Nagy örömünkre, a Pápai Vízmű Zrt. is kitelepült, s friss, hideg vizet osztottak a járókelőknek. Szerencsére az égiek is velünk voltak és kellemes időben köszönthettük a nyarat – zárta gondolatait Horváth Dorina.

A hatalmas játékparkká alakult téren mindenki jól érezhette magát a háromnapos rendezvényen.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: