Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Csodálatos állatfotók lebilincselő történetekkel

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.13.

Telegdi Ágnes életében 20 évvel ezelőtt találkozott össze az irodalom és a fotózás. Azóta örvendezteti meg a gyermekeket saját készítésű fotóival illusztrált történeteivel. A népszerű írónő ma délután volt vendége a Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvénysorozatnak. Az érdeklődők író-olvasó találkozón hallgathatták meg Csodálatos állatvilág című előadását a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében. 

– Irodalomszerető családban nőttem fel, nagypapám Telegdi Bernát magyartanár volt, kisebb-nagyobb esszéi neki is megjelentek. Az ő testvére, dr. Telegdi Zsigmond nyelvész volt, tehát elmondhatom, hogy a családunkat bejárta az irodalom és én is már egészen kicsi koromban szerettem írogatni – akkoriban még naplót és megfigyeléseket. Később, mivel gyógypedagógusként végeztem és ott nagy szerepe van a meséknek, szinte adta magát, hogy komolyabban kezdtem foglalkozni a mesék világával – árulta el a Médiacentrumnak Telegdi Ágnes, aki azt is elmondta, hogy az alkotás folyamatába közel 20 éve kapcsolódott be a fotózás. A természetfotózás és az illusztrációs fotók készítése közben szebbnél szebb élményekben volt része és ezeket kezdte leírni.

Az írónő arról is szólt, hogy a természet szeretetét is a családjából hozta, egészen kiskorától nagyon sokat kirándultak, az állatok szeretete azonban – városi gyerekként – sokkal később érkezett el az életébe. Ma is városban él, de amikor csak teheti, járja a természetet és az ott szerzett élményeket próbálja átadni a gyerekeknek.

Az írónő két könyvsorozatát is bemutatta. A Barnabás meséi sorozat a családok mindennapi életéből vett történeteket dolgoz fel, egy plüssmacicsaládot ruház fel emberi tulajdonságokkal. A meséket a maga által berendezett mackóbirodalomban készült fotókkal illusztrálja.

Az Ó, azok a csodálatos állatok! sorozat esetében a történetek és a képek egyszerre születnek. Telegdi Ágnes úgy fogalmazott, ezek mesésen hangzó igaz történetek. A kötetek végén egy rövid állathatározót is talál az olvasó.  

Az író-olvasó találkozón a közönség csodálatos állatfotókkal és hanganyagokkal illusztrált előadás részese lehetett. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták az írónő történeteit. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: