Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jó volt az Üveghegyen túl

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.13.

A Jókai Mór Városi Könyvtár udvara kapta a Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvénysorozat idejére Az üveghegyen túl elnevezést. És valóban. Az üveghegyen túlra, valódi mesebirodalomba csöppent mindenki, aki ellátogatott ide a hétvégén.

Vasárnap délután is benépesült a bibliotéka udvara, ahol modern és retró mesékből vett motívumokkal díszített mesés játékparkban játszhattak a gyermekek, a sátrak alatt felállított asztaloknál pedig különféle izgalmas logikai feladványok és társasjátékok szórakoztatták a betérőket. Nagy sikere volt a ládavasútnak is, melynek munkatársai szünet nélkül „szállították” az apró utasokat.

A könyvtárban ismét volt diafilmvetítés és mesefoglalkozás, az olvasóteremben pedig a Csodálatos állatvilág című író-olvasó találkozóra várt mindenkit Telegdi Ágnes. Ma is volt QR-kódos nyomozójáték és a Fekete István életét és alkotásait bemutató vándorkiállítást is megtekinthették az érdeklődők.

A mai napon a zenei élményről a Kiskalász zenekar gondoskodott, akik vidám muzsikájukkal táncra perdítették a koncertet hallgató gyermekeket.  

A Pegazus Színház ma sem okozott csalódást. A fantasztikus játéktér nagyon sokaknak szerzett boldog pillanatokat, és a bababirodalomban is sok apróság ismerkedett a színes játékokkal. A város népszerű teátrumának művészei a mai napra is két zenés bábjátékkal készültek. Elsőként a Röfi és a farkas című bábjátékkal, később a Kukurikú című előadásukkal varázsoltak mosolyt nézőik arcára.

Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója az elmúlt két nap kapcsán a Médiacentrum kérdésére úgy fogalmazott, a bábjátékok kiválasztásakor elsősorban a rendezvény jellegét, célját veszik alapul. A Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvény esetében nem volt nehéz dolguk, hiszen gyermekek számára készült előadásaik mindegyike a játékról szól. A helyszín, a szabadtéren felállított színpad és az, hogy itt az előadás mellett játékok is vannak, indokolta, hogy kisebb technikai igényű előadásaik közül válogattak. A játéktéren a Pegazus Parádékról már jól ismert, Sarkadi Nagy László igazgató által tervezett játékok csalogatták szórakozásra a gyermekeket. – Itt is az volt a cél, hogy minden gyermek megtalálja a magának tetsző játékot, így itt mindent lehetett: pörgetni, forgatni, lökni, tolni, húzni, dobni – mondta mosolyogva Végh Zsolt, aki kiemelte, a babáknak is igyekeztek egy helyet kialakítani – ez volt a Palánta bababirodalom –, ahol a legkisebbek is jól érezhették magukat.    

Este nyolc órára elcsendesedett az udvar, a színpad előtt már nem ült csivitelő gyermeksereg, a játékok is pihentek már. Horváth Dorinát, a Jókai Mór Művelődési Központ kulturális szervezőjét arra kértük, értékelje a hétvége programjait.

– Nagyon jól sikerült a rendezvény, örülünk annak, hogy nagy számban érkeztek érdeklődők mindhárom helyszínre. A könyvtárral kapcsolatban is nagyon sok pozitív dolgot hallottunk, a közreműködők és az ide látogatók is úgy látták, hogy ez egy tökéletes helyszín a gyermekeknek, hiszen egy védett udvaron lehettek, a játékok szépen elfértek, de áttekinthetőek voltak, tehát a szülők itt nyugodtan engedhették játszani a gyermekeket. Örülünk annak, hogy ezt sokan meg is tették.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: