Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kinevezték a Perutz új vezetőedzőjét

Haraszti Gábor | 2021.06.14.

Júliustól új vezetőedző irányítja a Perutz FC-t, Takács Gábor távozása után a 39 esztendős Weitner Ádámot nevezték ki a sárga-kékek trénerének. A szakember legutóbb a szintén NB III-as Sopronnál edzősködött.

Weitner Ádám 1982. szeptember 9-én született Pécsen. Játékos-pályafutása során több klub színeiben az NB I-ben, NB II-ben és az NB III-ban is pályára lépett. 2018 decemberétől Ménfőcsanakon a vezetőedzői posztot töltötte be, 2020 szeptemberétől az NB III-as SC Sopron vezetőedzőjeként dolgozott. Irányításával a csoport kieső helyéről a hatodik pozícióig jött fel a piros-fehér alakulat. Az új vezetőedzőt Bocskay László elnök mutatta be a sajtó képviselőinek.

– Először is szeretném megköszönni Takács Gábor munkáját, akinek irányításával sikerült megőrizni NB III-as tagságunkat, szeretném hangsúlyozni, hogy megbízatása erre a fél évre szólt – mondta a klub elnöke. – A bajnokság lezárulta után úgy döntöttünk, új edzőt keresünk a csapat élére, választásunk pedig Weitner Ádámra esett. Öthetes felkészülés vár a keretre, bízunk benne, hogy egy nyugodtabb szezonunk lesz, ahol nem a kiesés elől kell menekülni, hanem legalább egy stabil középcsapat leszünk. Az egyik legfontosabb kérésünk az volt Ádám felé, hogy lehetőség szerint az arra alkalmas utánpótlás-játékosokból minél többet szerepeltessen a felnőtt csapatban, ő ezzel egyetértett.

A fiatal tréner elmondta, elképzelései egyeztek a vezetőségével, így örömmel kezdi meg a munkát Pápán.

– Több ajánlatom is volt, úgy gondolom, a karrierem szempontjából jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a Perutz ajánlatát. Sokat gondolkodtam, de sok mindenkit ismerek itt, tetszik a város, kiválóak a körülmények. A bajnokságban azt szeretném majd látni, hogy minden mérkőzés után úgy álljanak fel a nézők, hogy a pápai játékosok mindent megtettek, hogy győztesen hagyják el a pályát és a labdarúgók úgy tudjanak a tükörbe nézni, hogy tiszta a lelkiismeretük. A játékoskeret kialakulóban van, egyelőre korai lenne bármiről is beszélni.

A játékosmozgással kapcsolatban a klub Facebook-oldala azt írja, hogy Baldauf Konrád, Koronczai Benjamin, Dóczi Krisztián és Kiss Ádám is távozik, Császár Attila pedig befejezte aktív pályafutását, ám nem hagyja el az egyesületet, minden valószínűség szerint a vezetőségben vállal szerepet.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: