Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A legjobb alkotásokat díjazták

Babos Petra | 2021.06.14.

A víz világnapja alkalmából a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. rajz-, fotó- és tanulmánypályázatot hirdetett általános iskolások körében. Az ünnepélyes díjkiosztót ma délután tartották a Várkertfürdőben, ahol a legjobb alkotásokat ki is állították az uszoda folyosóján. 

Szili Ágnes laboratóriumvezető a Médiacentrum kérdésére elmondta, a diákok nagyon aktívak voltak, összesen 340 rajz, 53 fotó és 7 irodalmi alkotás érkezett a Víz érték, becsüld meg! elnevezésű felhívásukra. A pályamunkákat a szervezők három kategóriában várták.

– Sajnos a pandémia miatt már tavaly sem tudtuk A víz világnapján kihirdetni az eredményeket, ezt is a mai napon pótoltuk. Nagy örömünkre idén sokkal több diák vett részt a pályázaton, mint az előző években. A rajzokat Drabant András művésztanár, a fotókat Horváth Géza fotóművész bírálta. A legjobbak oklevélben, könyvjutalomban és könyvutalványban részesültek – tudtuk meg Szili Ágnestől.

Bálint Boglárka, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 6. b osztályos diákja kérdésünkre elmondta, nagyon szeret rajzolni, ezért döntött úgy, hogy nevez a felhívásra. Ő egy tűzoltóautót rajzolt le, ami egy domboldalon áll, s éppen az égő tarlót oltja el.  Ezzel azt akarta ábrázolni, hogy a víz kincs, vigyázni kell rá.

Horváth Anna, a Tarczy Lajos Általános Iskola 6. c osztályos diákja fotót és rajzot is küldött be a tavalyi és az idei pályázatra is. Anna tavaly a rajzpályázaton harmadik helyezést ért el, idén pedig a fotópályázat különdíjasa lett a hatodikosok korosztályában.

– A rajzon egy tavat ábrázoltam, amelyet vízfestékkel és temperával alkottam. A fotót télen készítettem, amikor reggelre zúzmara borította a tájat. Nagyon szeretek fényképezni, különösen a természetet – mondta a diáklány.

A kiállítás három hétig látható az uszoda folyosóján.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: