Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Futásban és kézilabdában is remekeltek a Balla DSE sportolói

Haraszti Gábor | 2021.06.16.

Pomázon rendezték az országos mezei futás diákolimpia döntőjét, ahol a Fogyatékkal Élők Veszprém Megyei Sportegyesületét a Balla DSE képviselte. A pápai atléták összesítésben első helyezést értek el.

A pomázi országos diákolimpia döntőn a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény csapatában Kerpics Melánia, Vörös Krisztián, Pente Kevin, Balazatics Szófia, Tardi László és Pente Anita kapott helyet. Versenyzőink három korcsoportban egy első, két második, két harmadik és egy negyedik helyet értek el, amivel összesítésben a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel.

– Nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel, hiszen egyéniben és csapatban is remekeltek, nem számítottam ilyen jó szereplésre – mesélte a diákok felkészítője, Szautner Mihály. – Sportolóink több sportágban is jeleskednek, ennek köszönhetően a kondicionális képességeik sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. A csapatból Pente Kevin volt a legügyesebb, ő első helyen végzett, de a többieket is dicséret illeti, mindannyiuk eredménye kellett ehhez a sikerhez. Korábban soha nem volt példa, hogy az országos futóversenyen összetettben az iskola első helyen végezzen.

A futóverseny döntője után kézilabdasportágban is jeleskedtek az intézmény tanulói, akik az országos, egyesített kézilabdatornán második helyezést és két különdíjat szereztek. A pápaiak tíz csapat között, a bajaiak mögött hódították el az ezüstérmet, Hodászi Erzsébet a gólkirálynői, Szalai Krisztina a legjobb kapusnak járó különdíjat hozta el. Szautner Mihály köszönetet mondott Pápa Város Önkormányzatának valamint Pápai Tankerületi Központnak a támogatásért. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: