Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Megdőlt az országos bajnoki címek száma

Haraszti Gábor | 2021.06.16.

Lezárultak a Kilián DSE tollaslabdázói számára az idei utolsó korosztályos országos bajnokságok, melyeken a pápaiak összesen 13 érmet szereztek, ebből négy aranyérem lett, amire az egyesület életében korábban soha nem volt példa.

Ismét bajnoki címmel és érmekkel zárult az idei utolsó megmérettetés, a kiliánosok három fővel ezúttal a 15 éven aluliak országos bajnokságára utaztak Ceglédre.

– Szabó Zsófi a csoportgyőzelem után az elődöntőben nem bírt Dorozsmai Hédivel, így bronzérmet szerzett – mesélte Horváth Attila, az egyesület edzője. – Geiger Míra a szegedi Pápai Lucával az elődöntőig verekedte magát, de ott kikaptak és harmadikak lettek. Szintén párosban Szabó Zsófi az egyesben őt legyőző Dorozsmai Hédivel ebben a versenyszámban nem talált legyőzőre és magyar bajnoki címet szerzett. Vegyes párosban Zsófi Mesterházy Milánnal egészen a döntőig menetelt, ahol sajnos két játszmában vereséget szenvedett, ami azt jelentette, hogy versenyzőnk minden színű érmet begyűjtött ezen az erőpróbán.

Horváth Attila úgy fogalmazott, nem lehetnek elégedetlenek az idei szezonnal, sőt! Versenyzőik az idei bajnokságokon a tavalyi csúcsot (11) felülmúlva 13 érmet szereztek, ebből négy magyar bajnoki cím, ami szintén több mint amennyit valaha egy szezonban nyertek.

– Az, hogy Szabó Sára az idényben duplázni tudott, nagyon szép teljesítmény, a 13 éven aluliaknál egyesben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Horváth Csanád a 17 évesek mezőnyében az egyedüli volt, aki mindhárom kategóriában döntőbe került, végül Mesterházy Milánnal párosban szerzett országos bajnoki címet. Szabó Zsófi öt éremmel gazdagodott idén, az U15-ös országos bajnokságon a dobogó mindhárom fokára felállhatott, párosban Dorozsmai Hédivel megnyerték a versenyt. Az aranyak mellett három ezüst (Horváth Csanád kétszer, Szabó Zsófi) – és hat bronzérem (Nagy Dániel, Szabó Zsófi háromszor, Nagy Eszter kétszer, Geiger Míra) került a gyűjteménybe. Köszönjük Pápa Város Önkormányzatának és dr. Áldozó Tamás polgármester úrnak az egyesületünknek nyújtott támogatást, páros partnereinknek az együttműködést, a Multi Alarm SE tulajdonosának és edzőinek a játékosaink felkészítésében nyújtott segítséget és végül, de nem utolsó sorban a szülőknek a kitartást és a háttérmunkát, valamint a gyerekek anyagi támogatását.

A versenyzőket Szabó Norbert és Horváth Attila készítette fel és segítette a versenyeken.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: