Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A jó tanulókat jutalmazza a polgármester (Cikkünket frissítettük)

Babos Petra | 2021.06.16.

Pápa Város Napján ezekben a percekben adja át dr. Áldozó Tamás polgármester a város jó tanulóinak járó elismeréseket a Városházán.

A polgármester döntése értelmében Érsek Alexandra 9. A, Király Sára 8. G (Türr István Gimnázium és Kollégium), Mógor Dorka fuvola 2. osztály, Barkóczi Nóra 3. osztály, Nagy Kamilla 2. osztály, Balogh Fanni kamarazongora 1. osztály, Stankovics Luca 8. osztály (Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola), Böröczky András Bálint 7. b, Hauber Frida 8. n (Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), Horváth Flóra 3. z (Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola), Nagy Ákos 10. B (Pápai Petőfi Sándor Gimnázium), Sári Alex 5. a, Kővágó Edit Gréta 4. e, Lőrincz László Lénárd 6. e, Hatvani Márk 5. c, Szakács Boglárka 6. e, Veilandics Korina 4. e, Gelencsér-Werli Bálint 4. e, Rátz Marcell 8. c, Trungel Áron 4. e, Szakács Panka 2. e, Tóth Maja 6. e, Micskó Bence és Verba Ádám 4. a, Méhes Lotti 8. a és Lakat László tavaly volt 8. osztályos (Tarczy Lajos Általános Iskola) tanulók részesülnek elismerésben.

Az idei évben megváltozott azon ifjú tehetségek jutalmazása, akiket a város köszönt.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a pandémia idején elmaradt a szokásos Jó tanuló, jó sportoló díjazás. Ez lehetőséget teremtett arra, hogy újragondolják a kitüntető címek átadását.

– A különböző típusú teljesítményeket szétválasztjuk, a kiválóak közül is megkülönböztetjük a legjobbakat, ők a Jó tanulók és jó sportolók, hiszen ők két területen is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A jó tanuló diákokat a tanév végén jutalmazza a város, idén először Pápa Város Napján, míg a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtókat év végén, decemberben köszönti az önkormányzat – tudtuk meg a polgármestertől, aki gratulált a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diákoknak, felkészítőiknek és természetesen szüleiknek is, akik sokban segítették a gyerekek felkészülését.

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, a tanulók és a felkészítőik jutalmazása ösztönzőleg hat a diákokra a további sikerek elérésében.

Lőrincz László Lénárd, a Tarczy Lajos Általános Iskola 6. e osztályos tanulója kérdésünkre elmondta, ő a matematika területén elért jó teljesítményéért vehetett át ma elismerést.

– A Curie Matematika Emlékverseny online döntőjében első, a Mozaik Országos Tanulmányi Versenyen szintén első, míg a XVI. Bonifert Nemzetközi Matematikaversenyen második lettem. Nagyon szeretem a matekot, mert szerintem könnyű és egyszerű. Emellett a Logirintus Országos Logikai Csapatjáték Medve Matekversenyen első lettem. Köszönetet szeretnék mondani felkészítőimnek, tanáraimnak és szüleimnek, akik nélkül nem érhettem volna el ezt az eredményt – mondta a diák, aki hozzátette, a jövő tanévben is szeretne versenyeken indulni.

Az ünnepségen jutalmazták a Jó sportoló címmel rendelkező diákok edzőit, felkészítőit is, mivel ezen elismerések átadására eddig nem volt lehetőség.  A díjazottak: Babai Gergő, Szabó Sándor, Mórocz Katalin, Szabó Norbert, Horváth Attila és Szalóki Sándor.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: