Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Elkészült a Gróf úti járdafelújítás

Huszár Hajnal | 2020.10.08.

Áprilisban kezdődött meg a Gróf út páratlan oldalán a járda felújítása, a 45 millió forintot meghaladó értékű beruházáshoz a Belügyminisztérium pályázatán közel 30 millió forintot nyert el az önkormányzat. A munkálatok április elején kezdődtek meg és szakaszosan haladtak a Tizenegyedik utcától a Második utcai kereszteződésen túl található, magánerőből megépített új járdaszakaszig. A munkálatokat a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csapata végezte, a felújítást úgy szervezték meg, hogy minél kisebb fennakadást okozzon az érintett ingatlanok lakóinak.

Az elkészült beruházásról Rádi Róbert, a kivitelező cég ügyvezetője tájékoztatta a helyszínen dr. Áldozó Tamás polgármestert, valamint dr. Guias János Zsolt és Bakos László önkormányzati képviselőt. Felidézte, az újjáépített járda hossza 1150 méter, területe 1484 négyzetméter, az építés során felbontották a régi aszfaltburkolatot, új ágyazatot készítettek, erre helyezték a város más pontjain is használt obszidián és antracit burkolóköveket. A munkák során két autóbusz-megállót teljesen felújítottak, a Csúcsnál lévő leszállót pedig oly módon alakították át, hogy a csuklós buszok fordulása könnyebbé váljon.

Dr. Guias János Zsolt, a Gróf út egyik önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, csak pozitív visszajelzéseket kapott a lakóktól a beruházásról, az itt élők folyamatos tájékoztatást kaptak az ingatlanjuk előtti járdaszakaszt érintő munkákról, így a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járt a felújítás. Örömmel állapította meg, hogy ezzel az új járdával tovább bővült annak az összefüggő területnek a nagysága, melyen új gyalogosfelületen közlekedhetnek a járókelők, hiszen a Hatodik, Hetedik, Nyolcadik és Kilencedik utcában már korábban megépült az új járda.

Bakos László, az utca másik önkormányzati képviselője szintén örömét fejezte ki az elkészült munka kapcsán. Mint mondta, a belváros felőli szakaszon élők nagyon várták, hogy mikor érnek az építőmesterek hozzájuk és elégedetten nyilatkoztak az új, biztonságos, esztétikus járdáról. Hozzátette, bízik abban, hogy választókerületében további utcák járdafelújítása is megvalósul a jövőben.

Mint arról korábban már szóltunk, az idei évre az önkormányzat több járdaszakasz felújítását is tervezte, a koronavírus-járvány miatt azonban minden saját forrású fejlesztést felfüggesztett. Ugyanakkor az idei évben is kiírta járdafelújítások támogatására vonatkozó pályázati felhívását a Belügyminisztérium, melyre ezúttal is nyújtott be pályázatot a város. Ennek eredményéről dr. Áldozó Tamás polgármester adott tájékoztatást. Megtudtuk, a pályázat pozitív elbírálást kapott, így a Veszprémi és Külső-Veszprémi utca egy részének járdáját újíthatják meg. Az érintett szakasz a Teleki utcánál kezdődik és a Juhar utcai kereszteződésen kicsit túlnyúlva ér véget. A munkálatok legkésőbb jövő tavasszal kezdődnek meg.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: