Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kvalifikációs szintet dobott Füredi Dániel

Haraszti Gábor | 2021.06.16.

A Sugár úti Atlétikai Centrumban rendezett Savaria Kupán megdobta az U20-as Európa- és világbajnoki szintet Füredi Dániel, a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, aki a hat kilogrammos szert közel 70 méterre hajította.

Az Atlétikai Magyar Szuperliga szombathelyi fordulójára a pápai klub hét atlétát nevezett, a kupán Nagy Gergely, Árvai Krisztián, Csernyik Dzsenifer, Sztupák László, Füredi Dániel, Major Mirtill Anna és Horváth Áron András indult.

– Nagyon jó napot zártunk, sok egyéni csúcsot dobtak a versenyzőim – tájékoztatta a Médiacentrumot a június 16-ai versenyről Varga Patrik, a PAC edzője. – A sor elejére Füredi Dániel neve kívánkozik, akinek nagyon kijött a lépés. Az öt kilogrammos szerrel új egyéni csúccsal első helyen végzett (77.15 m), ami nem mellesleg új pápai ifjúsági klubrekord. Dani egy korosztállyal feljebb szintén megjavította addigi legjobbját (69.86), ami július közepén egy észtországi Európa-bajnoki részvételt érhet számára, ehhez az kell, hogy a háromfordulós válogatóverseny utolsó bajnokságán – június végén Szombathelyen – is a legjobb háromban végezzen.

Varga Patrik a többiekkel kapcsolatban elmondta, Horváth Áron Andrásnak nem jött ki a lépés, ám így is a második helyet el tudta csípni (61.80), Major Mirtill Anna öt métert javítva egyéni csúcsán dobogóra állhatott (48.55), Csernyik Dzsenifer egy méterrel dobta túl addigi legjobbját (46.16), Sztupák László nem tudta átmenteni edzésformáját a versenyre, negyedik lett (62.17). A felnőtteknél Árvai Krisztián nem jutott a legjobb nyolc közé (61.24), Nagy Gergelynek viszont sikerült, nyolcadik pozícióban zárt (64.34).

A pápai kalapácsvetők legközelebb a debreceni felnőtt magyar bajnokságon állnak dobókörbe.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: