Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rendvédelemért emlékérmet vehetett át Pintér Péter

Babos Petra | 2021.06.18.

A Magyar Rendvédelmi Kar 2013-ban döntött a Rendvédelemért emlékérem alapításáról. Az elismerést azok a rendvédelem területén szolgálatot teljesítők vagy azt segítő civil szervezetek, illetve magánszemélyek kaphatják meg, akik a személyi állomány szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében sokat tesznek, illetve kiemelkedő közösségfejlesztő munkát folytatnak.

A Rendvédelemért emlékérmet 2020 novemberében Pintér Péter, a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület vezetője vehette át. Az emlékérem odaítélésére a Pápai Rendőrkapitányság korábbi vezetője, Szappan Csaba rendőr alezredes tett javaslatot 2020-ban, amellyel dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány is egyetértett. Pintér Péter a díjat a járványhelyzet miatt június 11-én vehette át.

Bauer Tibor rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője a Médiacentrumnak elmondta, Pintér Péter önvédelmi oktató tudásával, oktatói gyakorlatával évek óta hatékonyan segíti a Pápai Rendőrkapitányság közterületi állományának intézkedéstaktikai felkészítését.

– A gyakorlatok során nemcsak önvédelmi tanácsokkal, azok gyakorlati bemutatásával támogatja munkánkat, hanem a megfelelő kommunikációra is felhívja a rendőri állomány figyelmét. Az egyes önvédelmi fogások begyakorlása mellett szituációs gyakorlatok alkalmával tanácsaival, észrevételeivel segíti a rendőri állomány felkészítését. Pintér Péter önvédelem terén szerzett tudásának átadásával jelentős segítséget nyújt a rendőri képzések során – tudtuk meg Bauer Tibortól.

Pintér Pétertől megtudtuk, a Pápai Rendőrkapitányság és a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület együttműködése több évre tekint vissza, mely során az egyesület tagjai számos közös bemutatót tartottak és közelharctechnikákat is oktattak a rendőröknek.

– Megtisztelő számomra, hogy átvehettem a Rendvédelmi Kar elismerését, ugyan a járványhelyzet miatt erre csak nemrégiben volt lehetőség. A Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület 2011 óta sikeresen működik együtt az állomány képzésében, az oktatáson kézitusa- és közelharctechnikákat is gyakorolhattak a rendőrök. Az egyesület régóta foglalkozik harcművészettel, illetve küzdősporttal, 2011-től pedig a systema irányzat is megjelent repertoárjában. A systema egy komplex rendszer, mely magában foglal harcművészeti és az önvédelmi edzést, valamint utat mutat arra, hogyan lehet egy ellenünk irányuló támadást elhárítani, túlélni. A systema célja, hogy erősítse, fejlessze, újraalkossa, jobbá tegye és építse a testet, az elmét és a lelket egyaránt. Az oktatás célja az volt, hogy a pápai rendőrök képzéséhez az egyesület részéről is hozzájáruljunk – hangsúlyozta Pintér Péter, aki hozzátette, az oktatás rendőrségi instruktorral közösen történt, az intézkedéstaktikán belül próbáltuk meg a kézitusás elemeket, a különböző elvezetéseket elsajátítani, pontosítani. Az oktatások alosztályonként, havi rendszerességgel történtek – mondta Pintér Péter.

– A 25 éves harcművészeti tapasztalatommal segítem a rendőröket, elsősorban a passzív és aktív ellenállásoknál a lefogásokban, az elvezetésekben és a bilincselésekben. Úgy gondolom, nagyon fontos egy városban, hogy a rendőrök minél képzettebbek és erősebb kiállásúak legyenek, hiszen a lakosság számára ez megnyugtató. Pápa ebből a szempontból szerencsés helyzetben van, hiszen itt nyugodtan végig lehet sétálni a belvárosban este, s bízom abban, hogy ez sokáig így is marad – zárta gondolatait Pintér Péter.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: