Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A sportcentrumban jártak a táborozók

Babos Petra | 2021.06.21.

Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálat idén nyáron is megszervezi táborait, az első turnusban közel húszan vesznek részt. Az ötnapos napközis tábor ideje alatt sok élmény és program várja a gyerekeket. Ma délután a Téglagyári úti sportcentrumot tekintették meg a tábor résztvevői, ahol a fedett futófolyosót, a tekepályát és a fitnesztermet is megnézték, végül labdáztak és a játszóteret is kipróbálták.

Salamon Judit, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője a Médiacentrum kérdésére elmondta, a táborban  a családsegítő szolgálat látókörében lévő gyerekek vesznek részt.

– Fontosnak tartottuk, hogy az új sportcentrumot megtekinthessék, hiszen célunk, hogy tájékoztassuk őket azokról a lehetőségekről, amelyek során hasznosan tudják eltölteni  szabadidejüket. A napközis tábor programjai rendkívül változatosak, hiszen lesz kutyaterápiás és kézműves-foglalkozás, lovaglás és kirándulás is. Kollégáim igyekeztek a programot úgy összeállítani, hogy a résztvevők nagyon jól érezzék magukat, s olyan készségekre is szert tegyenek, amelyek eddig nem voltak a birtokukban – tudtuk meg Salamon Judittól, aki hozzátette, az első táborban körülbelül 15 gyermek vesz részt.

Volstrommer Henriett, a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője kiemelte, a táborozókkal olyan helyszíneket keresnek fel a héten, ahová az online tanulás idején nem juthattak el.

– Az időjárás nagy örömünkre támogat minket, így szerdán a strandra megyünk egész napra. Ma délelőtt önismereti tréningen vehettünk részt, pénteken pedig a Hagyományok Hegyére megyünk, valamint az állatmenhelyet is felkeressük – mondta Volstrommer Henriett, aki hozzátette, nagy öröm számukra, hogy a sportcentrumba is ellátogathattak, hiszen sok kisgyermek még nem járt itt.

Szabadkai Verita, a Pápai Sport Nonprofit Kft. szakmai vezetője elmondta, nagy örömükre sok táborozó látogat el a sportcentrumba.

– A héten több diák látogat el hozzánk Erzsébet-tábor keretében, de a kézilabdatáborba és a Veszprém Megyei Diáksport Szövetség Diákolimpia táborába járók is bejelentkeztek hozzánk. Jövő héten telt házzal indítjuk el saját szervezésű táborainkat – tudtuk meg Szabadkai Veritától.

Sarus Henrietta, a Weöres Sándor Általános Iskola tanulója. Mint mondta, nagyon jól érzi magát a táborban, örül, hogy ellátogathatott a létesítménybe, ahol a fedett futópályán szaladhattak is. De a többi programot is nagyon várja.


  • Friss hírünk
    Videó
    PÁPA - KULTÚRA

    Húsvét és a kékfestés

    Vajon milyen húsvéti szimbólumok jelennek meg a kékfestés...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: