Ne adjon esélyt a besurranó tolvajoknak!

144
Fotó: illusztráció

Rendőrségi tapasztalat, hogy a nyári időszak beköszöntével megnövekedhet azoknak a bűnelkövetőknek a száma, akik a lakások, családi házak, nyaralók nyitva hagyott ajtajain vagy nyílászáróin keresztül jutnak be az otthonokba, és eltulajdonítják a könnyen fellehető értékeket. A besurranásos lopások megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsainkat:

  • Az utcakaput és a lakás bejárati ajtaját akkor is zárja be, ha otthon tartózkodik! A házimunka vagy egyéb otthoni tevékenység közben nem biztos, hogy észreveszi, ha a nyitva hagyott kapun vagy a bejárati ajtón keresztül egy idegen jutott be a lakásba, aki pár perc alatt észrevétlenül távozhat, és jelentős értékű zsákmányt vihet magával.
  • Ha kerti munkát végez vagy csak pár percre ugrik át a szomszédba, akkor is zárja be a lakását! A lakáskulcsot vigye magával és ne a bejárati ajtó közelében rejtse el! A tolvajok a biztosnak hitt rejtekhelyeket is könnyűszerrel felfedezik.
  • Legyen óvatos a szellőztetés alkalmával! Az utcafrontra vagy függőfolyosóra nyíló, alacsonyan elhelyezkedő ablakokat csak akkor hagyja nyitva, ha a helyiségben tartózkodik. Többször előfordult már, hogy a tolvaj az ablakon keresztül jutott be a lakásba, és így tulajdonította el a szobában található értékeket.
  • Ha módja van rá, szereltessen fel ajtónyitásra működő hangjelző készüléket!
  • Az éjszaka nyitva hagyott ablak is vonzó lehet a tolvajok számára. Lehetőség szerint védje ablakát leengedett redőnnyel! Csupán a szúnyogháló nem nyújt kellő védelmet a besurranók ellen.

Biztonságos nyarat kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!