Kupakgyűjtő szív a belvárosban

1551
Fotó: Pintér Ádám

Újabb jótékonysági kezdeményezésről számolt be ma délelőtt Pozsgai Réka, a Fidelitas pápai csoportjának vezetője. A Mándi Márton István utcában lévő Tourinform iroda előtt elhelyeztek egy nagy fém szívet, melybe bárki elhelyezheti az általa gyűjtött műanyag kupakokat.

Az első gyűjtési időszak március 31-ig tart. Akkor az összegyűlt kupakokat elszállítják egy újrahasznosító üzembe, ahol újra kupakokat gyártanak belőlük. A leadott műanyag súlyának megfelelően kapott összeggel a szervezők az első fél évben az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványt támogatják.

Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója elmondta, nagy örömmel fogadta a kezdeményezést. Az alapítvány számlájára a gyűjtésből érkező összegből a Fogyatékosok Nappali Intézménye számára vásárolnak fejlesztőeszközöket és hangszereket. Mint elhangzott, a kupakgyűjtésbe maguk az intézmény ellátottjai is bekapcsolódnak, így elmondható, hogy a Fidelitas, az intézmény és Pápa város lakossága közösen mozdul meg egy jótékony célért.  

A kezdeményezést dr. Áldozó Tamás polgármester is támogatja, maga is egy nagy táska műanyag kupakkal érkezett a gyűjtőhöz. A városvezető hangsúlyozta, azért ezen a helyen állították fel a fém szívet, mert a Tourinform iroda térfigyelő kamerája egyfajta biztonságot nyújt az esetleges rongálókkal szemben.

A gyűjtés féléves periódusokban mindig új jótékony célt szolgál a későbbiekben.    

 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!