Mozgásfejlesztő eszközöket kapott a Fáy lakótelepi óvoda

839
Fotó: Babos Petra

A Cargill Takarmány Zrt. 2.000 dolláros, azaz közel 600.000 forintos adományban részesítette a Fáy András lakótelepi óvodát, mely összegből mozgásfejlesztő eszközöket vásároltak.

Füredi Zsolt, a pápai üzem vezetője a Médiacentrumnak elmondta, amerikai menedzsmentjük kereste meg az üzemvezetőket, azzal a céllal, hogy keressenek olyan alapítványokat, szervezeteket, amelyek a világjárvány ideje alatt biztosították a munkahelyek megtartását.

– Az óvoda alapítványán keresztül szerettük volna támogatni a Fáy lakótelepi óvodát. Az itt dolgozók nagyban hozzájárultak a munkahelyek megtartásához azzal, hogy folyamatos felügyeletet biztosítottak, így a szülők dolgozhattak, s nem veszítették el az állásukat – tudtuk meg az üzem vezetőjétől, aki hozzátette, reméli, nagy örömet okoztak az adománnyal a gyerekeknek.

Füredi Zsolt hozzátette, cégük évente többször is támogat különböző szervezeteket, most azokat szerették volna segíteni, akik a járvány alatt helytálltak.

Vargáné Kis Judit tagóvoda-vezető köszönetet mondott a nagylelkű adományért.

– Előttünk a nyár, a jó idő, ezért mindenképpen kinti, mozgásfejlesztő játékokat szerettünk volna vásárolni, melyek között van trambulin, egyensúlyozó és célba dobó játék is. Emellett egy új mozgásfejlesztő játékot is vásároltunk, a Mozgáskottát, amit majd csak ősszel kapunk meg – mondta a tagóvoda-vezetője.

A játékokat nagy örömmel vették birtokba a kicsik, köszönetképpen pedig egy rajzot készítettek a cég képviselőinek. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!