Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tűzgyújtási tilalom

Pintér-Papp Eszter | 2021.06.24.

Június 24-én 0 órától tűzgyújtási tilalom lépett életbe az egész ország területén – adta hírül honlapján a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A közleményből kiderül, a tűzoltókat idén már több mint 5.150 alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz, a leégett terület nagysága 5.140 focipályát tenne ki. A szabadtéri tüzek miatt idén tizenhat ember megsérült, hárman életüket vesztették.

A hőség miatt száraz a növényzet és a legkisebb figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet a szabadban. Tilos tehát tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. A kirándulók ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, a nap sugarait összegyűjtve tüzet is okozhat. 

A katasztrófavédelem közleménye kitér a kerti sütögetésre is. Mint olvasható, a tűzgyújtási tilalom ellenére a saját kertjében mindenki bográcsozhat vagy grillezhet, de a tüzet egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni, és fontos, hogy mindig legyen a tűz közelében néhány vödör víz vagy egy nyomás alatt lévő kerti slag.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: