Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Színes programok a Csodaszarvas táborban

Babos Petra | 2021.06.24.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola idén is megszervezte napközis táborát, amely a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programok a Pápai Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben című projekt keretében valósulhat meg.

Bella Nikolett, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola vezető pedagógusa a Médiacentrumnak elmondta, iskolájuk harmadik éve vesz részt a nyári EFOP-os napközis táborok megszervezésében.

– Idén turnusonként 20-20 alsós kisdiák jelentkezett a táborba. A programot első és második osztályos kisdiákoknak szerveztük meg. Témánk a közlekedés, a KRESZ, a sport és az egészségre nevelés. A tábor teljesen ingyenes a gyerekeknek. A táborunk kéthetes, az első turnus június 21-25., a második pedig június 28-július 2. között valósul meg. A projekt keretében minden tanuló tisztasági csomagot kapott. Ezenkívül sporteszközök, közlekedéshez kapcsolódó eszközök és kreatív anyagok is érkeztek iskolánkba, melyeket nemcsak a tábor ideje alatt, hanem később, az iskolai napokon is lehetőségünk lesz használni – tudtuk meg Bella Nikolettől, aki hozzátette, a gyerekek nagyon sokféle programon vehetnek részt.

– Az egészséges életmód keretén belül a sport témakörhöz kapcsolódóan nagyon mozgalmasan indult a hetünk. Hétfőn délelőtt buborékfocizhattak a gyerekek, majd délután egy fantasztikus aerobic-fitnesz foglalkozáson vehettek részt, melyet Lukácsi Betti sztársportoló tartott. Kedden délelőtt ellátogattunk a piacra, ahol nemcsak megismerkedtünk a zöldségekkel és gyümölcsökkel, hanem meg is vásároltuk őket, délután pedig ezekből a gyümölcsökből salátát készítettünk, amit jóízűen el is fogyasztottunk.  A délelőtt folyamán nagy meglepetés érte a gyerekeket, hiszen egy sportoló, Balázs Péter érkezett az iskolánkba, aki futsal foglalkozást tartott. Szerdán délelőtt a közlekedés és a KRESZ témában Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó látogatott el hozzánk, aki játékos foglalkozás keretében megtanította a gyerekeket a gyalogos közlekedés szabályaira. Délután gyermekeink birtokba vehették a légvárat, ahol kedvükre ugrándozhatnak. A csütörtök délelőtt ismét mozgalmasnak ígérkezett, hiszen aerobic-fitnesszel kezdtek a gyermekeink, majd délután a városnéző kisvonattal jártuk be Pápát – mondta Bella Nikolett.

Link Benett és Szabó Ákos 1. n osztályos diákok. Nagyon jól érzeték magukat a táborban.

– Hétfőn buborékfociztunk, ami nagyon jó volt, kedden pedig a piacon jártunk, ahol gyümölcsöket vásároltunk, majd finom salátát készítettünk belőle – mesélték a diákok, akik hozzáfűzték, minden nap színes programok vártak rájuk.

A hét utolsó napját az egészséges életmód és a sport jegyében Győrben az Ugriparkban töltik a gyerekek.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: