Szép indulói létszám a területi atlétikaversenyen

430
Fotó: Haraszti Gábor

Véget ért a Magyar Atlétikai Szövetség és a Pápai Atlétikai Club szervezésében megvalósult U14-es és U16-os területi atlétikabajnokság második fordulójának első versenynapja, ahol a jövő reménységei kalapácsvetésben, síkfutásban, magas-, táv- és ötösugrásban, súlylökésben valamint gátfutásban vetélkedtek.

Az atlétika sportág népszerűsítése, a felkészülési és a versenyzési lehetőségek bővítése, az U16 korosztályban pedig a szabadtéri egyéni bajnokságra való bejutási lehetőség volt a tétje a sportcentrumban rendezett viadalnak. A résztvevők az északnyugati terület megyéinek (Győr-Moson-Sopron megye, Komárom-Esztergom megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye) sportegyesületei voltak, ahol természetesen a Pápai Atlétikai Club is több versenyzőt indított. Pápai részről kalapácsvetésben, síkfutásban és súlylökésben összesen heten indultak, akiknek nemcsak az ellenfelekkel, de a rekkenő hőséggel is meg kellett küzdeniük.

A serdülő kalapácsvetőknél Horváth Áron András második helyen zárt (61.38), a futóknál Németh Bíborka 80 méteren szintén második helyezést szerzett. Kovács Lázár 600 méteren 16. lett, a serdülőknél 100 méteren Vámos Vivien Zsuzsanna indult, aki a középmezőnyben ért célba. Vivien súlylökésben is dobókörbe lépett, ebben a versenyszámban egyéni csúcsot ért el, ami a kilencedik helyre volt elegendő.

A holnapi napon Horváth Áronnak magasugrásban, Németh Bíborkának 300 méteres síkfutásban és távolugrásban, Szabó Bíborkának és Németh Lilinek gerelyhajításban, Winhoffer Júliának 3000 méteren szoríthatunk. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!