Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nemzetközi versenyekre készülnek az íjászok

Haraszti Gábor | 2021.06.25.

Tíz helyszínen húsz érmet, köztük tizenkét első helyezést szereztek a Delta Íjászegyesület sportolói, akik nyáron világ- és Európa-bajnoki viadalra készülnek.

Budapesten az országos kvalifikációs és minősítő versennyel kezdték meg hosszú sorozatukat a pápai íjászok, akik a nyugat-dunántúli régiós bajnokságokon valamint a döbröntei és ajkai 3D versenyen több korcsoportban és íjkategóriában is egyaránt ott voltak a mezőnyben. Szereplésük kimagasló volt, utánpótlás és felnőtt korcsoportban is több alkalommal szólították őket a dobogóra.

– Májusban tagjaink többek között Budapesten, Nádasdon, Ajkán, Alsóörsön, Körmenden és Érden is megmérették magukat, szerencsére büszkék lehetünk, szép eredmények születtek – mondta Németh Gabriella, az egyesület alelnöke. – A szezonnyitó bajnokságon Lőrincz Norbert longbow master kategóriában első lett, csakúgy mint Ábrahám Zoltán és László Dezső, akik a nádasdi régiós bajnokság első fordulójában szereztek aranyérmet. A folytatásban Ajkán az utánpótlásból Németh Eszter, Németh Virág és Szórádi-Tóth Mirkó, a felnőtt mezőnyből Süle István is első lett. A döbröntei versenyünk végeztével sem kellett szégyenkeznünk, hiszen Márkus Balázs mellett a korábban említett Eszter, Virág és Mirkó is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A mozsgyói felkészítő és minősítő versenyen is született pápai elsőség, Szórádi-Tóth Mirkó csigás kategóriában győzött. A májusi versenyek sora Érden zárult, ahol Eszter és Virág gyűjtött be egy-egy aranyat.

Németh Gabriella hozzátette, az elnyert önkormányzati sporttámogatásnak köszönhetően törzsökhegyi pályájukon további fejlesztéseket tudtak végrehajtani, amik az edzéseket még komfortosabbá teszik. A folytatással kapcsolatban elmondta, július végén új helyszínen, Vinyén rendezik meg saját rendezésű 3D bajnokságukat, majd a tagok augusztus második hetében a 3D Világ- és Európa-bajnokságra utaznak Szekszárdra. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.23.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: