Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Diákolimpia-tábor a Weöresben

Haraszti Gábor | 2021.06.25.

Gazdag élményekkel zárult a Magyar Diáksport Szövetség égisze alatt, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület szervezésében megvalósult diákolimpia-tábor, melyhez Várpalota, Veszprém és Balatonfüred mellett Pápa is csatlakozott. Az öt nap során 22 táborozó több sportágat is kipróbálhatott.

A szövetség a diákolimpia hangulatát idéző kedvezményes mozgás- és sporttáborokat hirdetett országszerte. Az 5-8. évfolyamos táborozók naponta különböző szervezett mozgásprogramokon vettek részt, melyek során bővültek a gyerekek sportági ismeretei, fejlődtek a mozgáskészségeik. A napközis tábor programjai reggel 8 és délután 16 óra között zajlottak, napi háromszori étkezés biztosítása mellett. A résztvevők a rengeteg élmény mellett sapkát, kulacsot, pólót, tornazsákot kaptak ajándékba.

– Napok alatt betelt a maximális létszám – mesélte Koncz Sándor, a tábor vezetője. – Az elsődleges cél az volt, hogy a diákok minél több sportágat kipróbálhassanak. Hétfőn népi játékok, ügyességi feladatok várták a gyerekeket, kedden a sportcentrumban tettünk látogatást, ahol atletizáltunk, tekéztünk, szerdán strandoltunk a Várkertfürdőben, csütörtökön a labdajátékoké volt a főszerep, fociztunk, kosárlabdáztunk, kézilabdáztunk, ma pedig a tábor zárásaként az asztalitenisszel, a tollaslabdával, a teqballal ismerkedhettek meg a felsősök. Úgy gondolom, jól sikerült a hét, nagyon jó időnk volt, talán kicsit túlságosan is, biztos vagyok benne, hogy mindenki maradandó élményekkel tér haza.

A Weöres-iskola mellett a Tarczy Lajos Általános Iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai vettek részt a táborban. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: