Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Öt pápai érem a területi atlétikabajnokságon

Haraszti Gábor | 2021.06.25.

A második versenynappal lezárult az U14-es és U16-os területi atlétikabajnokság második fordulója. A két nap során öt pápai dobogós helyezés született.

Az időjárás ezúttal sem volt kegyes a résztvevőkhöz, a csütörtöki naphoz hasonlóan ismét nagyon meleg volt. A versenynapon több pápai érdekeltség volt, Horváth Áron András magasugrásban második lett, míg a futó szakosztályból Németh Bíborka 300 méteren és távolugrásban, Szabó Bíborka és Németh Lili gerelyhajításban, Winhoffer Júlia 3000 méteren indult.

– Elégedett vagyok a két nappal, atlétáink ügyesek voltak és kitettek magukért – mondta Gelencsér Róbert, a Pápai Atlétikai Club edzője. – Elsőként Németh Bíborka nevét említeném, aki megismételte az első fordulóban nyújtott teljesítményét, 80 és 300 méteren egyaránt második lett, a távolugrást pedig megnyerte. Az U16-osoknál 100 méteren Vámos Vivien 30 induló között a 14. lett, ami jó eredmény, látszik, hogy jó úton van. Vivi súlylökésben biztosan szerepelt, a döntőről épphogy lecsúszott, kilencedik lett. A gerelyhajítás egy új versenyszám számunkra, ebben a kategóriában Szabó Bíborka és Németh Lili is húsz méter felett teljesített, előbbi negyedik, utóbbi ötödik pozícióban végzett, ami ilyen rövid idő után jó eredménynek mondható, megállták a helyüket. Kovács Lázár 600 méteren 16. helyen ért célba, neki még rutint kell szereznie, míg Winhoffer Júlia egy sérülés miatti hosszabb kihagyás után 3000 méteren az ötödik helyet szerezte meg, ő is nagyon ügyes volt.

Gelencsér Róbert hozzátette, a pápai sportolók nagyon örültek, hogy végre hazai környezetben versenyezhettek, s bár néhányan jobban izgultak a kelleténél, a ma látott eredmények biztatóak a jövőre nézve. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: