Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Múzeumok Éjszakája Pápa legmagasabb pontján

Babos Petra | 2021.06.26.

A Hagyományok Hegye is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.  A kellemes nyári estén a látogatóknak lehetőségük nyílott a 176 méter tengerszint feletti magasságban található kilátóból kitekinteni.

Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke elmondta, évek óta részt vesznek a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatban.

– Mi nem múzeumként működünk, ám mégis érdemes hozzánk ma este kijönni, hiszen a kilátóból gyönyörűen lehet látni Pápát, a környező hegyeket.  Ez egy különleges este, hiszen egy évben csak egyszer van lehetőség éjszaka a kilátóba felmenni, megcsodálni a város fényeit és a csillagokat.  Emellett egy kiállítással is várjuk a vendégeket, ez a történelmi hagyományőrzésből ránk maradt dokumentumainkat, ruházatokat mutatja be – tudtuk meg Tóth Kálmántól, aki hozzátette, nagy örömükre többen is kilátogattak a hegyre.

Mórocz Szilvia fiával és az ő barátnőjével érkezett a Hagyományok Hegyére. A fiatal hölgy a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, már nem először járnak itt, de most úgy gondolták, a hosszú bezártság után eljönnek a kilátóhoz, s megcsodálják a naplementét. Terveik szerint még a Pannonia Reformatába is elmennek az este folyamán, hiszen az ottani kiállítást is szeretnék megtekinteni.

A Hagyományok Hegyén éjfélig várják a látogatókat a kellemes, tücsökciripeléstől hangos nyári éjszakában.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.25.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2003, 2017, 2018

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: