Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Színes programok a Pannonia Reformatában

Babos Petra | 2021.06.26.

Kiállítások, labirintus, gitárdallamok, alkotóműhely – ezek a programok várták a Pannonia Reformata Múzeumban a látogatókat ma kora estétől a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében.

Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető a Pápa és Vidéke kérdésére elmondta, nagy örömükre már 18 órakor megérkeztek az első vendégek, s azóta folyamatos az érdeklődés.

– Nagyon sokan jöttek el ma este hozzánk, mi pedig örülünk a találkozásnak. Az est programját igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A Múzeumok Éjszakáján is látogatható volt az egyiptomi tárlatunk és a Hajlék az örökkévalóságban című modern és hagyományos elemeket ötvöző formabontó kiállításunk. Nagy népszerűségnek örvendett a Fordulópontok nevű szabadtéri labirintusban az interaktív séta. A gyerekek örömmel alkottak a kézműves asztaloknál, egyiptomi amulettet és pillangót készíthettek – tudtuk meg a múzeum vezetőjétől.

Füstös Gáborné múzeumi munkatárs elmondta, a Fordulópont egy interaktív lelki séta a labirintusban.

– Számtalan elágazás, zsákutca van benne. Van, ahol csak egy irányba haladhatunk, de van, ahol dönteni kell, merre tovább. Néha zsákutcába kerülünk, néha rossz felé fordulunk. Néha elkeseredünk, elcsüggedünk. De akárhogy is alakul az utunk, tudjuk mi a cél, kijutni a végén. Ha ez lebeg a szemünk előtt, akkor soha nem adjunk fel, s elérjük a céljainkat, pont úgy, mint az életünkben – mondta a játék vezetője, aki elárulta, nagy volt az érdeklődés a labirintus iránt, folyamatosan jöttek családok, barátok, hogy kipróbálják a játékot.

Németh Balázs családjával vett részt a Pannonia Reformata programjain.

– Az interneten olvastuk a múzeum felhívását. Nagyon jól éreztük magunkat, nem bántuk meg, hogy eljöttünk, hiszen érdekes tárlatvezetésen vettünk részt, amiből sok újat tudtunk meg városunkról, s a múltról. Meghallgattuk a gitárkoncertet az udvaron, és a kántorképzősök kis koncertje is nagy élményt jelentett számunkra – tudtuk meg Németh Balázstól, aki hozzátette, az est folyamán még a Kékfestő Múzeumba szeretnének ellátogatni. 

Horváth Hanna Zsófi és Gyökér Gréti egyöntetűen elmondták, hogy nagyon szuper volt a program a múzeumban, minden tetszett nekik.

– Már jártunk itt mindketten, akkor is jól éreztük magunkat, s most sem csalódtunk. Jó, hogy végre ki lehet mozdulni, s újra múzeumokba járni – mesélték lányok, akik elmondták, kézműveskedtek is, amulettet készítettek.

Az estét Illés Csaba gitárjátéka színesítette a hangulatos mediterrán udvaron.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: