Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Régészeti előadássorozat indul

Babos Petra | 2021.06.30.

A Gróf Esterházy Károly Múzeum égisze alatt működik a Közösségi Régészeti Program. A régészeti tevékenység ezúttal új elemmel bővül, hiszen elindítanak egy tíz részből álló nyári régészeti szabadegyetemet.

– Nagy örömünkre az ország különböző részeiről érkeznek hozzánk neves előadók. Az országos szinten is egyedülálló előadások ingyenesek és nyitottak, szeretettel várunk mindenkit. A programok a Nemzeti Kulturális Alap sikeres pályázatának finanszírozásából valósulhatnak meg. Az előadások során szó esik a honfoglaláskori női viseletről, a középkori fémműves műhelyek régészeti emlékeiről, a tűzcsiholás eszközeiről a középkorban és kora újkorban, a principatus pénzrendszerről, a késő bronzkori fegyverekről, de a kincsek és a harcosok Veszprém megyéből, valamint a hétköznapok és kereskedelem a közép- és újkori Pápa központjában témáról is hallhatunk érdekfeszítő beszámolókat. Ősszel szintén egy érdekes előadásra várjuk az érdeklődőket, akkor a Seuso-kincsekről, s annak kutatásáról tudhatunk meg többet – mondta dr. Péterváry Tamás.

A szabadegyetem első előadása július 2-án, pénteken 17 órakor lesz a Kékfestő Múzeumban. Ekkor Soós Bence, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársa tart előadást a Somló hegy ősi múltjáról.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: