Szabálytalanul előzött, a rendőrök előállították

313
Fotó: illusztráció

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai előállították az 57 éves győri sofőrt.

A járőrök 2021. június 29-én délelőtt 83-as számú főúton, Pápa térségében egy előttük szabálytalanul haladó gépkocsira lettek figyelmesek. A személygépkocsi sofőrje egy mezőgazdasági vontató előzése közben a szemből érkező autó vezetőjét – a frontális ütközés elkerülése érdekében – fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette. A rendőrök megállították az autóst, majd igazoltatták. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsi nem rendelkezik érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással és a műszaki érvényessége is lejárt. A járőrök az 57 éves győri férfit előállították, majd gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szabtak ki vele szemben és öt hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A Pápai Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzései során kiemelt figyelmet fordít a szabálytalanul előző, valamint a nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművek kiszűrésére és a szabálysértőkkel szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szab ki, illetve indokolt esetben járművezetéstől eltiltás szankciót is alkalmaz.

… hogy mindenki hazaérjen!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!